Montasje: Ståle Solbakken og Frank Arnesen
Montasje: Ståle Solbakken og Frank Arnesen

– Ståle Solbakken møtte Hamburgs sportsdirektør

Norges påtroppende landslagstrener nekter å kommentere påstandene.

Mandag begynte det å sirkulere rykter på Twitter om at Ståle Solbakken hadde møtt sportsdirektøren i den tyske storklubben Hamburg, Frank Arnsen, i London på lørdag.

– Løse rykter
VG skriver i sin papirutgave tirsdag at de har kjennskap til at et slikt møte skal ha funnet sted, men konfrontert med påstandene ønsker ikke Solbakken verken avkrefte eller bekrefte at et møte med Arnesen skal ha funnet sted.

– Jeg kommenterer ikke løse rykter, sier FC København-treneren til VG.

Solbakken slår deretter fast at han blir norsk landslagssjef i 2012.

43-åringen har etablert seg som et ettertraktet trenernavn i europeisk fotball etter stor suksess med klubblaget FC København både i hjemlig liga og i Europa de siste sesongene. Han skal etter planen overta det norske landslaget 1. januar, 2012.

Har fått fem-seks henvendelser
Den siste tiden har han imidlertid blitt linket til flere europeiske klubber, men Solbakken har hele tiden fastholdt at han vil bli norsk landslagssjef. Solbakken selv bekrefter overfor VG at han har fått «fem-seks» seriøse henvendelser.

Solbakken skal ifølge tysk media stå på Hamburgs ønskeliste over aktuelle trenerkandidater sammen med blant andre Mallorcas Michael Laudrup og Danmarks landslagssjef Morten Olsen.

Hamburger Morgenpost skrev imidlertid forrige uke at mannen som har fått i oppdrag å lede klubben ut sesongen, Michael Oenning, nå ligger best an til å bli klubbens permanente trener. Oenning rykket opp fra sin assistentjobb da Armin Veh fikk sparken i midten av mars.