Lars Petter Granli (Foto: TV 2)
Lars Petter Granli (Foto: TV 2)

Bare barnemat for Lars Petter fra «Gullungene»

Unge tyr til babymat for å gå ned noen kilo. Ekspertene advarer mot ekstremdietten.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«The Baby food diet» er en diett som går ut å bare spise ett glass babymat om dagen.

Denne dietten har lenge vært en trend blant Hollywoodstjerner, og er også blitt populær blant Sveriges unge bloggere.

Ernæringsfysiologer advarer mot dietten som nå også har spredt seg til Norge.

Lars Petter Granli, kjent fra «Gullungene» på TV Norge, vil fronte dietten her i Norge.

Han sier han er inspirert av den svenske bloggeren Alexandra Nilsson, som står bak bloggen Kissies - en populær blogg i Sverige.

Den svenske bloggeren skriver på bloggen sin at hun selv er inspirert av Hollywoodkjendisen Paris Hilton, som også gikk på ekstremdietten for noen år tilbake.

– Kissies har jo gått på dietten selv, og blitt superslank, sier Granli.

– Før var hun jo litt lubben, men nå ser hun jo superbra ut, tilføyer han.

Babymat er ekkelt

Heidi Alexandra Olsen er en annen norsk blogger som har testet dietten. Hun synes babymat smaker kvalmt og ekkelt, men mener det er verdt det.

– Ved å spise babymat får du i deg den næringen du trenger, og den sørger for at du får i deg enda mindre mat, påstår hun.

– Dette har jo vært ganske normalt i Sverige og Hollywood lenge, fortsetter Olsen.

Det er allerede flere unge bloggere i Norge som har begynt å interessere seg for Granlis ekstreme diettips. Selv har han sluttet å spise babymaten, men mener det er mange som burde prøve den.

– Jeg er jo selv slank, så jeg trenger vel egentlig ikke å gå på denne dietten. Men det er mange som trenger det, så jeg fronter det på bloggen min for å få folk til å gå litt ned i vekt. Det er ikke alle som er heldige med genene, sier Granli.

Helt latterlig

Ernæringsfysolog Tine Mejlbo Sundfør kan ikke annet enn å le av denne slankemetoden. Samtidig ser hun alvorlig på reklamen Granli gir denne dietten hun omtaler som helsefarlig.

– Dette her er jo faktisk helt latterlig. Jeg synes det er utrolig useriøst å gå ut med dette som en anbefaling, når du vet at du er et idol for mange unge jenter og gutter, sier Sundfør. Og selv om man øker dosen til tre glass babymat om dagen, så er det langt fra et tilstrekkelig kaloriinntak, mener Sundfør.

– Ett glass med barnemat inneholder cirka 150 kalorier. Det vil si at du da totalt på en dag får i deg 450 kalorier. Det er omtrent en fjerdedel av behovet for en gjennomsnittsperson, opplyser hun.

Risikosport

Granli sier at da han prøvde dietten, så spiste han kun ett glass om dagen. Dette er absolutt ikke for lite, mener han.

– Jeg som er gutt må jo ta et helt glass, mens jenter som skal ha litt mindre kalorier, kan ta et halvt. Da får du «the perfect body», hevder Granli.

Granli mener at denne dietten er ment som en «lyndiett», og ser ikke problemet med å bare spise ett glass babymat om dagen i et par uker.

– Hvis du føler deg skikkelig dårlig, så ta et eple. Det er jo ikke meningen at du skal kollapse, sier Granli.

– Det å begynne med slike dietter, er risikosport, advarer Sundfør.