¿ ALDRI VÆRT BORTI NOE LIGNENDE: ¿ Saken er helt unik, jeg har aldri vært borti en lignende sak før, slik at når vi både ser på barnets beste i henhold til barnekonvensjonen, beskyttelsen av kvinnen som åpenbart er vanskeligere i Italia og det faktum at Italias asylsystem kan se ut som det bryter sammen, så er menneskerettighetene best i ivaretatt her ved at Norge behandler asylsaken og vurderer om kvinnen og barnet skal få bli i Norge, sier Jon Peder Egenæs, Generalsekretær, Amnesty i Norge. 
 (Foto: TV 2)
¿ ALDRI VÆRT BORTI NOE LIGNENDE: ¿ Saken er helt unik, jeg har aldri vært borti en lignende sak før, slik at når vi både ser på barnets beste i henhold til barnekonvensjonen, beskyttelsen av kvinnen som åpenbart er vanskeligere i Italia og det faktum at Italias asylsystem kan se ut som det bryter sammen, så er menneskerettighetene best i ivaretatt her ved at Norge behandler asylsaken og vurderer om kvinnen og barnet skal få bli i Norge, sier Jon Peder Egenæs, Generalsekretær, Amnesty i Norge. (Foto: TV 2)

Amnesty om Sofia-saken: – Aldri vært borti lignende

Nå vil UDI vil kaste de to ofrene for menneskehandel ut av landet.

Fem år gamle Sofia og moren flyktet fra menneskehandlere i Italia vinter 2009. Saken ble anmeldt i Norge hvor bakmann, adresse og telefonnummer ble oppgitt. Til tross for dette henla politiet i Norge saken. Og etter mer enn to år har heller ikke politiet i Italia har løftet en finger for å avhøre bakmenn som har truet med å selge barnet. Nå vil UDI vil kaste de to ut av landet. - Helt unik - Saken er helt unik, jeg