Rade Prica etter å ha scoret sitt fjerde mål for kvelden mot LSK. (Foto: TV 2)
Rade Prica etter å ha scoret sitt fjerde mål for kvelden mot LSK. (Foto: TV 2)

Fire Prica-mål i 4-4-thriller på Lerkendal

– Det er første gang jeg gjør fire mål i en kamp, sier Prica etter målfesten.

Rosenborg-Lillestrøm 4-4

Se samtlige åtte scoringer øverst.

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm søndag kveld utgjorde et nær sagt perfekt bilde på hvordan fotball kan snu fra jubel til fortvilelse og tilbake igjen.

For det de to lagene serverte i flomlyset på Lerkendal denne aprilkvelden vil bli husket i lang, lang tid.

I sentrum: Firemålsscorer Rade Prica.

Har du Rade Prica på laget? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Men det var Lillestrøm som startet målfesten. Med en rakett etter 15 minutter.

Kontret RBK i senk
Björn Sigurdarson slo en perfekt stikker til Erling Knudtzon. Den lynhurtige kantspilleren holdt Mikael Dorsin bak seg på sin ferd mot mål og scoret sikkert alene med Örlund.

– Vi gjør mange sinnssykt gode ting offensivt i dag. Målene vi scoret er utrolige. Du kan si hva du vil om Rosenborg. Du ser de spillerne som er utpå der. De koster ti ganger av hva vårt lag gjør, sier LSK-trener Henning Berg til TV 2 Sporten.

I kampens 27. minutt var det Rosenborgs tur.

Rade Prica scoret sitt første for sesongen da han fikk tid og rom av et passivt LSK-forsvar. Stefan Magnusson i LSK-målet var sjanseløs på skuddet fra 20 meter.

Et knapt minutt ut i andre omgang tok Lillestrøm ledelsen igjen etter et selvmål som trolig ville gjort Trond Olsen søvnløs i flere netter om det hadde endt med tap.

Sigurdarson forsøkte å skli ballen i åpent mål etter en retur fra Daniel Örlund. Inn fra høyre kom Trond Olsen og sendte klareringsforsøket rett i eget mål. Ballen ville etter alt å dømme gått utenfor uten Olsens inngripen.

Dårlig kommunikasjon i RBK-forsvaret
1-3 kom bare fire minutter senere, da Rosenborgs to midtstoppere gikk etter samme ball. Sigurdarson utnyttet feilen og serverte Nosa Igiebor, som skjøt hardt og velplassert i mål fra 18 meter.

Rosenborg var nære en redusering da Mikael Dorsin klinket til på hel volley og fikk tverrliggeren til å riste i 57. spilleminutt.

Og fem minutter etterpå fikk Rosenborg straffe da dommer Kristoffer Helgerud blåste for holding i feltet på en corner. Rade Prica var sikker fra krittmerket og scoret sitt andre.

Prica-hat trick
Pricas hat trick kom med 20 minutter igjen av ordinær tid. Svensken, som sto uten scoringer i årets sesong før møtet med LSK, tok ned et innlegg fra Markus Henriksen inne i boksen og plasserte ballen kaldt og rolig til side for Magnusson.

Da fikk Rosenborg-spillerne blod på tann. Innbytter Fredrik Winsnes sendte et frispark i stolpen, og en Lillestrøm-spiller fikk med nød og neppe klarert foran hodet på Mustapha Bakenga.

Ett minutt før slutt kom så det som så ut til å være vinnermålet.

Fantastisk opphenting og scoring
Prica fintet seg unna én takling og vred seg unna en annen, før han skjøt utagbart til høyre for keeper fra 20 meters hold. Det var svenskens fjerde scoring i kampen – og en virkelig klassescoring!

– Jeg var sikker på at vi skulle vinne da. Men vi vet at LSK er farlige på dødballer, spesielt da Kippe kommer frem på slutten, sier Prica.

For Frode Kippe ville det annerledes. Midtstopperen var først på returen etter et stolpetreff på corner og reddet ett poeng med et resolutt spark på ballen – nesten fire minutter på overtid.

– Det er første gang jeg gjør fire mål i en kamp. De leder med 3-1 så vi får være litt glade for poenget i dag likevel, sier Rade Prica til TV 2 Sporten.

Bitter Jönsson
Trener Jan Jönsson var ikke like fornøyd etter ett poeng og åtte baklengs på tre kamper. Det er den svakeste innledningen på sesongen siden 1977, året Ola By Rise debuterte i Rosenborg-målet. Den gang tapte Rosenborg de fire første kampene og rykket ned til 2. divisjon.

– Dette var veldig bittert. Vi hadde fortjent tre poeng. Men det fikk vi ikke, så vi får bare jobbe videre, sier en skuffet Jönsson til TV 2 Sporten.

Bare 11 717 tilskuere var møtt frem for å støtte laget etter to strake tap. Det holdt nesten til seier, men Rosenborg viste uansett at de begynner å få dreis på angrepsspillet under trener Jan Jönsson – og at de ikke har tenkt å bli værende i bunnen av tabellen.

Slik stilte lagene:

Rosenborg (4-4-2): Örlund - Lustig, Larsen, Høiland, Dorsin - Fredheim Holm, Henriksen, Skjelbred, Olsen - Bakenga, Prica.

Lillestrøm (4-4-1-1): Magnusson - Essediri, Pedersen, Kippe, Eriksen - Knudtzon, Gislason, Søgård, Igiebor - Sigurdarson - Ujah.