Joey Barton (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
Joey Barton (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)

Joey Barton slakter engelske midtbanespillere

Newcastles urokråke mener han er Englands beste.

Joey Barton har for vane å skape overskrifter, men Newcastle-terrierens siste utspill må likevel sies å være av den overraskende sorten.

– Ærlig talt, synes jeg at jeg er Englands beste midtbanespiller, uttaler Barton til det franske magasinet So Foot.

Luka Modric og Samir Nasri er veldig gode, men når det kommer til engelske spillere... Vel, Jack Wilshere er ikke dårlig, men Frank Lampard er på vei nedover og Steven Gerrard har vært mye skadet.

Mener landslagsledelsen bør tilgi
Barton, som har hatt en god sesong for Newcastle, står med kun én landskamp, mot Spania i 2007. At det ikke er blitt flere, mener midtbanemannen skyldes at han har et frynsete rykte.

– Jeg er engelsk og elsker å spille for landet mitt. Kanskje de har et problem med meg, jeg vet ikke. Men det er fire år siden jeg skapte trøbbel. De bør kunne tilgi, bør de ikke? spør 28-åringen, som også kommer med et friskt spark til konkurrent Gareth Barry.

Gjør narr av Barry
– Så du kampen mot Tyskland i VM? Se på det fjerde målet, da Mesut Özil utfordret Barry – det var som haren og skilpadden, sier Barton.

Men tro ikke at utskjellingen av Manchester City-spilleren stopper der. Barton forklarer nemlig at grunnen til Barrys suksess, er at han har en veldig dyktig agent. Dessuten lar Newcastle-profilen seg irritere over det han mener er smisking.

– Han er alltid enig med manageren. Han er fyren som sitter helt foran i klasserommet og hører på læreren. Jeg mister i hvert fall ikke nattesøvnen før jeg skal møte ham i kamp, bedyrer Barton.