VIL HENRETTE ISLAMISTER: ¿ De søker statens fall. De respekterer ikke det som beskytter staten. For min del kan de gjerne henrette slike folk, sier Alan Lake til TV 2.  (Foto: TV 2)
VIL HENRETTE ISLAMISTER: ¿ De søker statens fall. De respekterer ikke det som beskytter staten. For min del kan de gjerne henrette slike folk, sier Alan Lake til TV 2. (Foto: TV 2)

Anti-islamister bygger et verdensomspennende nettverk

TV 2 har fått et eksklusivt intervju med Alan Lake som er en av hovedarkitektene bak nettverket. Han vil gjerne henrette islamister, og har nære bånd helt inn i den svenske riksdagen.

Like ved britiske parlamentet i London møter vi Alan Lake. Han insisterer på å møte oss her fordi han vil ikke at hans hjemmeadresse skal avsløres. Hvis det skjer frykter han at hans fiender, islamistene, vil ta ham.

Alan Lake liker ikke å stikke seg frem, han snakker sjelden med medier, og TV-intervjuet vi gjør er det første Lake har gjort.

Lake er bekymret, han frykter islamister er i ferd med å ta kontrollen i flere europeiske land, inkludert Storbritannia.

– Det ser ikke bra ut for enkelte deler av Europa. Særlig ikke for land med liten befolkning. Områder må nok gå tapt før flere får øynene opp for hva som skjer, sier Lake.

Vil henrette muslimer

I Storbritannia finnes det muslimske miljøer som har tatt til orde for at landet bør styres etter sharialover. For å stanse disse islamistene mener Alan Lake harde virkemidler må tas i bruk.

– De søker statens fall. De respekterer ikke det som beskytter staten. For min del kan de gjerne henrette slike folk, sier han til TV 2.

IT-millionæren Alan Lake har hatt en sentral rolle i oppbyggingen av den høyreradikale protestbevegelsen English Defence League. Flere medier har tidligere hevdet at Lake har støttet organisasjonen økonomisk, dette har Lake hele tiden benektet. Men overfor TV 2 innrømmer han motvillig at han faktisk har bidratt med å finansiert deler av organisasjonens virksomhet.

– Jeg har gitt dem noen penger for å bidra til at English Defence League får gjennomført enkelte ting, sier Lake.

– En veldig farlig person

I flere tiår har journalisten Nick Lowles overvåket britiske høyreekstreme miljø. Sammen med sine kolleger i tidsskriftet Searchlight overvåker han nå English Defence League og Alan Lake.

– Han har en agenda som trolig er mer ekstrem og kompromissløs enn de fleste English Defence League-medlemmene. Jeg ser ham som en veldig farlig person, sier Nick Lowles når vi møter ham i London.

I februar arrangerte English Defence League den største demonstrasjonen de hadde holdt siden organisasjonen ble startet i 2009. Fra talerstolen forteller lederen for organisasjonen, Stephen Lennon, at meningsfeller fra USA og en rekke europeiske land har kommet til Luton for å delta. Også nordmenn og svensker har møtt opp.

Bak kulissene ser vi Alan Lake som går rundt og hilser på gamle og nye venner. Han arbeider hele tiden for å samle anti-islamister over hele verden til en felles front.

Islams trussel mot Vesten

– Alan har hatt en veldig avgjørende rolle i samarbeidet med meg og folk i USA , forteller den amerikanske rabbien Nachum Shifren til TV 2. Han leder den anti-islamistiske gruppen California Security Council.

– Måten disse organisasjonene samarbeider på har vi ikke sett før forteller journalisten Nick Lowles til TV 2.

– Hele debatten omhandler islams trussel mot Vesten. Den fører folk sammen på en måte vi ikke har sett før. Og Alan Lake er hovedmannen bak denne operasjonen.

I 2009 reiste anti-islamisten til Sverige, der han deltok på et seminar i regi av Sverigedemokratene. Dette var kort tid før partiet startet valgkampen som skulle føre dem inn i Riksdagen for første gang. På seminaret underviste Lake i det han kaller islamiseringen av Europa.

Har gode kontakter i den svenske justiskomiteen

– Ideen var at jeg skulle lære de om problemet, for de visste overraskende lite om det. Sverige har store problemer. De sliter med å forholde seg til kampen, sier Alan Lake når vi spør ham om hva han gjorde i Sverige.

Året etter Lakes besøk fikk det innvandringsfiendtlige partiet 20 representanter valgt inn i den svenske Riksdagen. Fortsatt har Lake god kontakt med flere av partiets medlemmer, han er blant annet god venn med Kent Ekeroth, som er partiets representant i justiskomiteen.

– Jeg kjenner Kent Ekeroth. Han er en god venn. Jeg vil gjerne reise tilbake og holde en tale der igjen, sier Lake.

509406