ESKIMOER: Gutta i Madcon er med på Diplom is sin nye sommerkampanje. (Foto: Diplom is)
ESKIMOER: Gutta i Madcon er med på Diplom is sin nye sommerkampanje. (Foto: Diplom is)

Karpe Diem støtter Madcons Diplom-isstunt

«Is er digg da!!!! Come on son!»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjarmørene i hip-hop-gruppa Madcon har mottatt mye kritikk for at de har valgt å være ansiktet utad i den nye kampanjen til Diplom-Is.

Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa skal være iskremkongens nye maskoter, og har stilt opp på fotoshoot i den velkjente gule eskimodrakten.

Dette har skapt reaksjoner fra flere hold.

Mener de risikerer å miste troverdigheten

Musikkeksperter kritiserer Madcon for å stille opp på dette, og mener de risikerer å miste troverdigheten som profesjonelle musikere.

Både Håkon Moslet, tidligere musikksjef i NRK P3, og Morten Andreassen i Unit management gikk sterkt ut mot musikkduoen i VG i går.

De mener motivasjonen for å stille opp i kampanjen kun er lettjente penger, og at det er en pinlig allianse mellom kultur og næring.

Gjøglere i rampelyset

Madcon-gutta er kjent for å ta seg selv lite høytidelig, og har villig tatt en rolle som gjøglere i rampelyset.

Tshawe ble blant annet veldig populær da han uhøytidelig svingte seg på parketten i «Skal vi danse» på TV 2.

Gruppens manager Peter Peters synes det er rart at folk reagerer så negativt på en kampanje som ikke har sett dagslyset ennå.

– Vi har det vi mener er en veldig god plan om å glede mange barn. Det tror jeg faktisk vi kommer til å gjøre, og det er det viktigste for oss og Diplom-Is. Det er uvanlig i Norge at artister leker med næringsliv, men vi er stolt av at en tung merkevare ønsker å dra sommeren i land med Madcon. Vi jobber mot barn, ikke voksne, gretne gubber som jobber for staten, sier Peters til VG Nett.

Får støtte i hip-hop-miljøet

Til tross for mye kritikk får Madcon støtte av sine gode venner i hiphopmiljøet: Karpe Diem.

Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem gir sin fulle støtte til Madcon på nettsamfunnet Twitter:

«Yo !!!!! Is er digg da!!!! Come on son!», skriver Chirag.

I går spekulerte Chirag i om hans gode venn tar etter Drillo og får sin egen iskrem nå som han samarbeider tett med Diplom-Is.

VANT: Karpe Diem ble Årets Spellemann under Spellemannprisen 2010. (Foto: Roger Fosaas 5031, © Oslo 2011.03.05 Spellemannsprise)
VANT: Karpe Diem ble Årets Spellemann under Spellemannprisen 2010. (Foto: Roger Fosaas 5031, © Oslo 2011.03.05 Spellemannsprise)
«Men det STORE spørsmålet: BLIR det Tshawe-is? Blir det lakrisis med bananfyll? (no racist)», skriver han.

Karpe Diem vant prisen som Årets Spellemann under «Spellemannprisen» 2010.

Gode forbilder

Madcon er opptatt av å være gode forbilder i det de holder på med.

I et tidligere intervju med «God Kveld Norge» ytrer de en bekymring for ferskinger i bransjen som kan bli fristet til å takke ja til tilbud om dop.

Selv er de ikke redde for å gå i rusfella.

– Det er mange som spør siden jeg er musikkbransjen om jeg fortsatt har beina plantet på jorden eller om jeg er ute og fester hver dag. Da sier jeg: «Men jeg er 32 år, det er for seint. Det er for seint for meg å bi rasshøl nå», sier Yosef, som er småbarnsfar.

Felles verdier

IS: Diplom is ønsket å inngå samarbeid med Madcon fordi de har verdier som er forenlige med iskremprodusenten: (Foto: Diplom is)
IS: Diplom is ønsket å inngå samarbeid med Madcon fordi de har verdier som er forenlige med iskremprodusenten: (Foto: Diplom is)
Diplom is ønsket å inngå samarbeid med Madcon fordi de har verdier som er forenlige med iskremprodusenten:

– Vi har sett etter en partner med verdier som er forenlige med våre. Vi har derfor inngått et samarbeid med Madcon. Yosef og Tshawe er på kort tid blitt folkets favoritter. Både på grunn av musikken og sitt smittende humør, sier Eirik Kruse i Diplom-Is i en pressemelding.

Peter Peters er også svært glad for samarbeidet, og mener dette på alle måter er en vinn-vinn situasjon.

– Diplom-Is og Madcon er begge sjelfulle og sterke merkevarer. Alle i Norge har et forhold til Diplom-Is mens Madcon på kort tid har blitt landets mest suksessrike gruppe både nasjonalt og internasjonalt. Noe som ikke skyldes tilfeldigheter. Med hver sine spennende historier er jeg overbevist om at dette er et helt riktig samarbeid for å forsterke merkevarene ytterligere, sier han i pressemeldingen.