SINT: Janne Endal Andersson havnet i en heftig meningsutveksling med Senterpartileder Liv Signe Navarsete. (Foto: TV 2)
SINT: Janne Endal Andersson havnet i en heftig meningsutveksling med Senterpartileder Liv Signe Navarsete. (Foto: TV 2)

Fikk kjeft av Navarsete: – Dette tåler jeg veldig godt

Janne Endal Andersson ble skjelt ut av Sp-leder Liv Signe Navarsete under valgkampmøte i Nordfjordeid onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringens sykehuspolitikk står lavt i kurs blant mange velgere på Vestlandet.

– I denne saken har Senterpartiet stått for distriksnedbygging, sa Janne Endal Andersson.

Da eksploderte Senterparti-lederen.

– Du vet ikke hva du snakker om, det er jeg som har sittet i forhandlinger i lange dager og lange netter i flere timers telefonkonferanser, sa en opprørt Navarsete.

Begeistret for Navarsete

Janne Endal Andersson sier til TV 2 Nyhetskanalen torsdag morgen at hun alltid har beundret Navarsete og hatt sansen for henne som politiker.

– Dette tåler jeg veldig godt. Det jeg ikke tåler, det er at Sp driver det jeg mener er distriktsnedbygging, sier Andersson.

– Sp sier at for dem er det viktigere at Sogn og Fjordane har et sentralsykehus enn at en har et likeverdig sykehustilbud i hele fylket og i alle regionene. Og det finner jeg meg ikke i. Det er betenkelig at vi blir delegert vekk til Møre og Romsdal. Det er ikke distriktspolitikk eller distriktsutbygging i mine øyne, det er distriktsnedlegging når du velger å nedprioritere en hel region som Nordfjord, utdyper Andersson.

Regjeringen kutter i fødetilbudet: – Dette er ingen aprilspøk
Sp-topp: – Skjønner at folk er skuffet over oss

Se skyllebøtten her (reporter: Stein Akre)

508999

– Hvor er demokratiet?

Navarsete ringte til Andersson onsdag for å skvære opp. Andersson sier hun satte pris på det, men mener samtidig at det prinsipielt ikke er greit å gå løs på en velger på den måten.

– På en annen side vet jeg at hun har kjempet for distrikts-Norge og jeg håper virkelig at hun fortsetter å kjempe for oss i Nordfjord. Det var det som var mitt budskap, at hun må ikke gi seg, hun kan ikke finne seg i å sitte i en regjering som i realiteten blir styrt av Ap.

Les også: Marianne gråt i sitt møte med helseministeren

– Hvor er demokratiet, er det innerst på kontoret til Jens? Har ikke statsrådene noe som helst de skulle ha sagt? Har ikke de andre partilederne noe de skulle ha sagt, har ikke folket noe de skulle ha sagt, spør en engasjert Janne Endal Andersson.

– Blir aldri A4

Liv Signe Navarsete beklager utfallet mot Andersson.

– Det er ingen tvil om at du ble skikkelig forbannet? spør programleder i TV 2 Nyhetskanalen, Oddvar Stenstrøm.

– Jeg selv opplevde det nok som megaengasjert, men når jeg ser opptaket på TV 2, så ser jeg at det er ikke så mange andre ord for det enn at jeg ser skikkelig sint ut. Det må jeg bare beklage, svarer Navarsete.

Sjekk TV 2s nettsted for politikknyheter politisk.no

– Nå blir jeg aldri en A4-politiker. Jeg kommer alltid til å være en politiker som både har følelser og engasjement når jeg er glad og når jeg er lei meg, og i dette tilfellet ble jeg nok veldig lei meg fordi jeg fikk en beskyldning for å være distriktsnedbygger, spesielt i en sak som er en hjertesak for meg og Sp, sier partilederen til TV 2 Nyhetskanalen.