skurkeskolen2 (Foto: TV 2 hjelper deg)
skurkeskolen2 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Her går Kevin ut med en stjålet jakke

Vi ble med da han stjal tre jakker og en hodelykt. Sjekk ut butikktyvens frekkeste triks.

Butikktyven Kevin pleide å stjele for 100.000 kroner hver måned.

– Blant annet tok jeg med meg 33 Playstation-maskiner i løpet av to måneder.

Les saken: Stjal for 100.000 i måneden - har blitt tatt fem ganger

Nå gjør Kevin noe helt annet enn å stjele. Han leies inn som konsulent av butikker som ønsker råd som kan redusere svinn.

– Jeg finner ut hvorfor det er lett å stjele fra den aktuelle butikken, og gir butikkeieren konkrete råd, sier Kevin til TV 2 hjelper deg.

Omfattende problem

– I et norsk kjøpesenter er det, hver dag, mellom 15 og 20 profesjonelle tyver, forteller Ola Stavnsborg, markedssjef i sikkerhetsselskapet Pegasus kontroll.

Tyverier er et svært omfattende problem for butikkeiere. Hver eneste dag frastjeles butikker i Norge varer for nesten seks millioner kroner.

– I fjor ble det stjålet for 2,1 milliarder kroner i norske butikker, det er fryktelig mye penger, sier sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke i HSH.

Les også: Svindler norske kvinner med falske militærdokumenter

Alarmene ble ikke utløst

Vi tok med oss Kevin i en sportsbutikk på et kjøpesenter for å se noen av Kevins triks. Daglig leder i butikken hadde på forhånd fått beskjed om at vi kom for å stjele.

Kevin har en koffert med spesielt fór, som gjør at alarmene stort sett ikke utløses. Han legger varer i kofferten, og må passe på at butikkpersonalet ikke ser ham.

skurkeskolen3 (Foto: TV 2 hjelper deg)
skurkeskolen3 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Går ut med andre kunder

Hvis Kevin er redd for at alarmene skal utløses sørger han for å gå ut samtidig som andre kunder, slik at personalet ikke vet hvem de skal gå etter hvis alarmen går av.

– Vanligvis vil den andre kunden gå inn i butikken igjen hvis alarmen går av, dermed kan jeg komme meg unna før de oppdager at det er meg, sier Kevin.

Se også: Umran ble lurt av tyv på FINN.no

Kler på seg varene

Et annet triks han har brukt er å ta på seg plaggene i butikken, og gå ut med dem. Da pakker han inn alarmen med en spesiell folie.

Enten tar han på seg klærne i skjul bak reolene, eller så går han inn på prøverommet.

Med Kevins spesielle veske fikk vi ut en jakke og en hodelykt som til sammen kostet 7000 kroner.

Deretter gikk Kevin inn to ganger til, og fikk med seg enda to jakker. Disse tok han på seg over sin egen jakke. Ingen av gangene gikk alarmen.

skurkeskolen1 (Foto: TV 2 hjelper deg)
skurkeskolen1 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Vi betaler prisen

De omfattende tyveriene går ikke bare utover butikkeierne, forteller Thor Martin Bjerke i HSH. Forbrukerne rammes, når butikkenes tap skal dekkes inn.

– Til slutt er det du og jeg som betaler prisen, i form av dyrere varer, sier Ola Stavnsborg i Pegasus, til TV 2 hjelper deg.

Se Kevins vanvittige raid på TV 2 hjelper deg i kveld kl. 20.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter