Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Nordhaug: - Holder jeg denne plasseringen er det verdensklasse

Lars Petter Nordhaug sykler på seg masse selvtillit i Baskerland.

Den 26 år gamle Sky-rytteren er nummer 23 sammenlagt, ett minutt og seks sekunder bak leder Andreas Klöden, i Baskerland rundt etter to tøffe etapper i fjellene.

- Verdensklasse
- 23. plass er det nivået jeg har inne. Holder jeg den plasseringen til slutt er det verdensklasse på klatringen, sier han til TV 2 Sporten.

Jeg kjenner at jeg ikke er med helt i toppen, men banker på like bak.

Feltet i Baskerland samler mesteparten av sykkelelitens beste klatrere og da gir det selvtillit for en hjelperytter å henge med i bakkene. I dag måtte Nordhaug hjelpe lagkaptein Rigoberto Uran, som fikk det tungt opp siste bakken.

- Det var en ny hard dag med høyt tempo og veldig varmt, rundt 27 grader. Det merket jeg. Uran slet opp siste bakken og jeg måtte dra ham opp og hjelpe ham inn mot mål. Vi tapte noen sekunder på det, men han er kaptein og vi må begrense tapet. I morgen kan det være noen andre som sliter, forteller Nordhaug.

Her er full sammenlagtliste på arrangørens nettsider

Se spurten: Kirijenka angrep og vant i Baskerland

- Hvordan tror du det kunne gått om du ikke måtte ta hensyn til Uran?

- I dag kunne jeg nok ikke vært med å kjempe om seieren, men jeg var ikke langt bak den første gruppen som gikk over toppen før nedoverbakken mot mål. Jeg kjenner at jeg ikke er med helt i toppen, men banker på like bak. Det gjør at jeg vet jeg kan vinne andre ritt med svakere felt.

Kaggestad tror på topp-ti-plassering på etappe
TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad tror Nordhaug kan få noen respektable plasseringer i Baskerland rundt.

- Sky har ingen å kjøre for eller en trøye å forsvare. Jeg tror Nordhaug vil få en forholdsvis fri rolle. Han kan fort komme inn blant topp ti på en etappe. Kommer han mellom 25. plass og 30. plass sammenlagt er det meget bra. Feltet i Baskerland er jo fullt av verdens beste klatrere, sier Kaggestad.

Etter Baskerland rundt skal Nordhaug sykle Amstel Gold Race og ardennerklassikerne Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

- Å henge med her gir selvtillit inn mot de rittene. Jeg var litt forkjølet før dette rittet og er usikker på hvordan det har påvirket meg, men nå får jeg et veldig godt grunnlag før de neste rittene, sier 26-åringen.

Mads Kaggestad sier det er bra at Nordhaug nå viser at han har fremgang som rytter.

- Det er bra å komme blant de 30 beste i Baskerland rundt. Han er jo bare andreårsproff. Nå får han en god oppladning til ardennerklassikerne og skal vel kjøre Giro d'Italia i mai. Overbeviser han der kan han fort bli med i Tour de France neste år, om lagledelsen er overbevist over at Nordhaug er en solid rytter som ikke faller av, sier Mads Kaggestad.