Eksklusivt for tv2.no/idol: «Idol» dommer Bertine Zetlitz (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Eksklusivt for tv2.no/idol: «Idol» dommer Bertine Zetlitz (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

– Hadde garantert ikke kommet videre

Bertine Zetlitz tror ikke det hadde gått så bra om hun meldte seg på «Idol». Nå er hun aktuell som dommer.

– Jeg har alltid vært veldig begeistret for «Idol» og fulgt med på alle idolene. Jeg synes det var helt på sin plass at programmet er tilbake på TV - jeg har savnet det!

Det sier artist Bertine Zetlitz som nå er aktuell som én av årets fire «Idol»-dommere.

– Det er veldig stas, og jeg tror at jeg kan tilføre noe. Jeg er først og fremst veldig spent akkurat nå, sier hun om å ha takket ja til en juryrolle hun altså har sett mye på TV.

Les også: Dette er årets «Idol»-jury

– Hadde ikke kommet videre

Zetlitz har vært et kjent navn i musikknorge i mange år, og står bak hits som «Twisted Little Star», «Fake Your Beauty» og «Girl Like You». Men til tross for musikalsk suksess, å delta som håpefull sanger i «Idol» tror ikke artisten hun ville gjort. Selv om hun vet hva hun ville sunget.

– Jeg tror jeg hadde sunget noe Tracy Chapman. Og jeg hadde garantert ikke kommet videre.

Les også: Dette bør du lese hvis du vil melde deg på Idol

– Bør være plass til de breiale man blir irritert på

Men selv om artisten ikke helt har troen på egen auditionsuksess i talentprogrammet, oppfordrer hun i sterkeste grad andre til å delta. Og de gjelder også for de rare.

– Jeg håper å se unge mennesker som har en personlighet som de tør å vise fram, for det synes jeg er veldig gøy uansett hva det er. Det kan gjerne være noe som ikke er så mainstream. Innimellom ser man glimt av unge mennesker som har noe som alle de andre ikke har, det kan være rart altså! Jeg ser etter noe rart og eget de tør å stå for.

Meld deg på «Idol» her!

– Hva håper du at du ikke får se på audition?

– Jeg synes alle må få møte opp. Jeg tror det er en veldig godt drift i et liv at man har lyst til å vise seg fram. Men man har sett opp gjennom sesongene at det har vært noen breiale folk man blir irritert på, men jeg synes det bør være plass til dem og.

Les også: Slik får du Marion Ravn sur på «Idol»-audition

Ikke nødvendigvis Alicia Keys

Zetlitz innrømmer at hun ikke er helt sikker på hva slags rolle hun kommer til å ha i dommerpanelet.

– Det er ikke så godt å si. Jeg tror jeg kan avvise folk på en ganske fin måte. Også er jeg tilhenger av den «10 prosent talent og 90 prosent hardt arbeid»-tankegangen, så jeg ser kanskje etter litt andre ting enn at man kan synge Alicia Keys så fint som mulig.

Se hele intervjuet med Bertine Zetlitz øverst i artikkelen.

Les alt om «Idol» på programmets nettsider!