Marion Ravn (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Marion Ravn (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Slik får du Marion Ravn sur på «Idol»-audition

Den nye dommeren forteller hva hun ikke ønsker å se i årets sesong av talentprogrammet.

I fjor høst var hun aktuell som «X Factor»-dommer, og denne høsten er artist Marion Ravn en av fire jurymedlemmer når vi får et gjensyn med «Idol» på TV-skjermen.

Og i jakten på Norges neste superstjerne håper Ravn at det kommer mange kvinnelige bidrag.

– Jeg håper det kommer noen skikkelige syngejenter som har et stort instrument, skikkelig popjenter med store stemmer hadde vært gøy denne gangen.

Meld deg på «Idol» her!

– Da blir jeg litt sur

Noe 26-åringen ikke vil bli like begeistret for er derimot tull og tøys.

– Det verste er de som kommer og bare tuller, de som har hatt et veddemål med kompisene. Jeg skjønner at det er morsomt for de der og da, men for oss som har sittet der siden klokka åtte om morgenen... Da blir jeg ganske irritert og lei og tenker på alle de som er der som det betyr alt for. For noen er det den største drømmen, og når det da kommer noen og tuller blir jeg litt sur tror jeg.

Se også: Dette mener folk på gata om at «Idol» er tilbake

– Klarer ikke å være slem

Artisten, som slo gjennom med popduoen M2M i 2000, tror hun kommer til å bli en «ærlig men snill og følsom» dommer. Noe anlegg for å være slem hvis noen gjør en utilsiktet dårlig audition har hun imidlertid ikke.

– Jeg tror at alle så i fjor at jeg ikke helt klarer å være slem. Man skjønner at folk har en drøm og at de mener godt. Man må være ærlig og si at «jeg tror ikke at du har noe å gjøre som artist» så de ikke kaster bort tiden sin på det, men man må prøve å si det på en fin måte, mener hun.

Les også: Dette bør du lese hvis du vil melde deg på Idol

Har sett alle sesongene

Forrige sesong av «Idol» gikk på norsk TV i 2007, og Ravn innrømmer at hun ikke hadde noen anelse om at programmet var på vei tilbake til skjermen før hun ble spurt om å være med i juryen.

– Først ble jeg veldig overrasket siden vi akkurat var ferdig med «X Factor», men så ble jeg veldig glad. Jeg er stor fan av «Idol» og har sett alle sesonger! Det er veldig gøy og jeg tror det er veldig kjært hos alle hjemme.

Selv om det handler om talent begge steder, tror Ravn at det er vesentlige forskjeller mellom å jobbe med «X Factor» og «Idol».

– I «Idol» er man ikke mentor, men bare dommer. Det blir mindre jobb, rett og slett fordi man ikke skal være med å bestemme sanger eller noen ting. Man skal møte opp og si hva man synes. Her bestemmer vi ikke like mye, det er publikum som bestemmer.

Se hele intervjuet med Marion Ravn øverst i artikkelen.

Les alt om «Idol» på programmets nettsider!