Eksklusivt for tv2.no/dol: «Idol» dommer Hans Erik Dyvik Husby. (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Eksklusivt for tv2.no/dol: «Idol» dommer Hans Erik Dyvik Husby. (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

– Jeg ville driti meg loddrett ut

Hans Erik Dyvik Husby tror ikke han ville klart å imponere en «Idol»-jury.

Artist og skuespiller Hans Erik Dyvik Husby er et av fire jurymedlemmer som skal dømme sangtalenter når «Idol» er tilbake på skjermen i høst. Selv tror han ikke han hadde hatt så mye å stille opp med på audition.

– Jeg ville antakeligvis driti meg loddrett ut, jeg tror ikke jeg hadde gjort det så bra. Jeg er en sånn type artist som aldri ville kommet noe langt i «Idol». Jeg har vært trasig og stått på en scene, og veldig få syntes jeg hadde noe der å gjøre. Jeg bare stod der og stod der til folk ble vant til at jeg skulle være der, sier den ferske dommeren til TV 2.

Meld deg på «Idol» her!

– Jeg er en veldig annerledes artist, jeg tar det igjen på entertainment, showmanship og kommunikasjon, mens store sangere nok raser forbi meg. Så jeg har ikke noe å gjøre på den andre siden i «Idol», fortsetter han.

Vil ikke ødelegge karmaen

Selv på dommernes side av bordet tror artisten at han kommer til å møte på utfordringer.

– Jeg er jo veldig lite fordømmende av meg. Det som kanskje er litt vanskelig for meg er at jeg ikke liker å gjøre folk mindre. Samtidig må jeg prøve å være ærlig. Så for meg er det nok en utfordring å skulle si fra at noe ikke er bra på en måte som gjør at jeg ikke ødelegger min egen karma.

Se også: Dette mener de om at «Idol» er tilbake

Frykter sammenbrudd

Den tidligere Turboneger-vokalisten, som også er kjent under artistnavnet «Hank Von Helvete», mener marerittscenariet ved dommerbordet innebærer sammenbrudd og mangel på selvinnsikt.

– Det verste ville være at en som ikke kan noen ting får totalt sammenbrudd og mener at hele verden er slem, og som har null selvinnsikt. En som har satset hele livet sitt på å gå videre i «Idol», og så skjer det ikke. Og det kan jo hende at det skjer her og der, at noen ikke har helt jording.

Les også: Dette bør du lese hvis du vil melde deg på Idol

Hvis det talentløse skulle inntreffe tror ikke det ferske jurymedlemmet at det blir noen lett oppgave å skulle si nei.

– Det er selvfølgelig tøft der og da å være den som skal gi vedkommende en wake up call og si at «det er veldig fint om du finner på noe annet å gjøre. Kanskje du kan lære deg å svømme veldig fort eller strikke veldig fort», og si at det er positivt det og. Men det er klart at det ikke er noe gøy hvis de som er på audition og de som skal høre på har en helt forskjellig virkelighet.

Drømmescenariet

Dyvik Husby er ikke i tvil om at «Idol» kan være et springbrett for potensielle artister, og mener programmet er en unik mulighet til å ende opp med platekontrakt.

– Drømmescenariet mitt er at den som kom til finalen kunne blomstre og lykkes i sin karriere, og ha livet foran seg som en stor stjerne. Det er vel det «Idol» har som oppgave å gjøre. Det er veldig stas å få være med på. Det er ikke sikkert dette går, ikke sikkert at vinneren gjør det så bra videre i livet. Det har også skjedd. Men ting slutter ikke med finalen i «Idol», de begynner da.

Se hele intervjuet med Hans Erik Dyvik Husby øverst i artikkelen.

Les alt om «Idol» på programmets nettsider.