Etter flere uker med spekulasjoner ble det onsdag morgen endelig avslørt hvilke fire dommere som skal finne Norges neste superstjerne når «Idol» returnerer til skjermen i høst. Med i panelet er Gunnar Greve Pettersen (29) som jobber som manager for blant andre rapperne Lars Vaular og Jesse Jones.

Se dokumentaren «Gategutt» om Jesse Jones på TV 2 Sumo her (krever innlogging).

Myk mann

Greve Pettersen har også selv fartstid som rapper, men til tross for en bakgrunn i en musikksjanger som ofte oppfattes som relativt hard tror 29-åringen at han får vist andre sider ved seg selv når han tar plass bak dommerbordet.

– Det verste som kan skje er at jeg begynner å gråte. Det er mye som kan få meg til å gråte, jeg er nok en myk mann i bunn.

Les også: Dette bør du lese hvis du vil melde deg på Idol

– Hva slags dommer kommer du til å bli?

– Ikke han kjipe, håper jeg. Jeg skal være en ærlig, lidenskapelig og engasjert dommer. Jeg er definitivt den dommeren som er veldig genuint interessert, sier han til TV 2.

Meld deg på «Idol» her!

– Jeg hater det ordet mer og mer

Den ærlige og engasjerte Greve Pettersen kommer fort til syne når han får spørsmål om hvor forenlig hip hop-kred er med populærprogrammet «Idol».

– Jeg hater det ordet mer og mer kjenner jeg. Jeg tror det er rom for å tenke hva kreden tilllater. Jeg tror kred er ... Hva er kred? Hvem bestemmer hva som er kred? Det er spørsmålet. Jeg tror i alle fall kred er ganske uvesentlig i forhold til hva jeg velger, og forhåpentligvis er det ikke noe folk som ønsker å bli artister låser seg for mye fast i, og tenker «er dette kred nok?». Det tror jeg kan være veldig begrensende og ødeleggende.

Se også: Dette mener folk på gata om at «Idol» er tilbake

– Fordel å synge som en engel

Kredibilitet-snakk til side, det bergenseren i bunn og grunn håper han får høre på «Idol»-audition er himmelsk vokal:

– En vokal som er som sunget av en engel, men fra et menneske som har en historie og en formidlingsevne som gjør at du bare blir blåst hodet av når du sitter og hører på.

– En som ser ut som en hobbit men synger som en engel?

– Kanskje. Hvem sa det? Jeg vet ikke, jeg tror ikke det er avgjørende at de ser ut som en hobbit. Men at de synger som en engel kan helt klart være en fordel.

Se hele intervjuet med Gunnar Greve Pettersen øverst i artikkelen.

Les alt om «Idol» på programmets nettsider!