Kim Ojo. (Foto: TV 2)
Kim Ojo. (Foto: TV 2)

Kim Ojo følte seg rasistisk behandlet hos gamleklubben

– Hver gang treneren skjelte ut noen på treningsfeltet så var det meg. De hvite spillerne fikk aldri gjennomgå på samme måte, sier Branns spisskomet om NIL-Trysil. Gamletreneren tilbakeviser påstandene.

Kim Ojo var godt tilfreds med egen og lagets innsats eller 4-1 seieren over Lillestrøm, der han scoret ett mål og hadde en målgivende pasning. Mindre fornøyd er nigerianeren med behandlingen han mener å ha fått i sin tidligere klubb NIL-Trysil.

Se Ojo lange ut mot gamleklubben i videovinduet øverst

– Jeg blir forbannet hver gang jeg snakker om den klubben. Jeg ble behandlet så dårlig der både av klubben og av treneren, sa Ojo til TV 2 Sporten etter kampen.

Kaller gamletreneren en rasist
I intervjuet beskylder angrepsspilleren gamleklubben for å ha tuklet med kontrakten hans, samtidig som han kaller NIL-Trysils hovedtrener Ola Brenden for en rasist.

– Hver gang han skjelte ut noen på treningsfeltet så var det meg. De hvite spillerne fikk aldri gjennomgå av han på samme måte, sier Ojo, som kaller gamletreneren en rasist.

I tillegg hevder Ojo at han ikke forstod språket som ble brukt i kontrakten han skrev under på hos Nybergsund, og at den inneholdt en klausul om at han måtte jobbe ved siden av fotballen som han ikke var klar over. Brenden skal og ha bedt spissen om å slutte å snakke så mye om Gud.

Brenden kjenner seg ikke igjen
Rasismebeskyldningene er ikke noe trener Ola Brenden forstår.

- Vi kjenner oss ikke igjen. Vi blir veldig triste. I fjor hadde vi folk fra elleve nasjoner og opptrådte som et lag. Noe mer er det ikke å kommentere, sier han til TV 2 Sporten.

Nybergsund-trener Ola Brenden har lagt inn en protest etter 0-2-tapet mot Alta søndag. Her fra en cupkamp mot Vålerenga i 2007. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Nybergsund-trener Ola Brenden har lagt inn en protest etter 0-2-tapet mot Alta søndag. Her fra en cupkamp mot Vålerenga i 2007. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

- Alle med meg i Nybergsund er triste og leie oss for at han opplevde klubben slik. Vi prøvde alt vi kunne for at han skulle trives. Vi har tatt vare på han på en beste mulig måte. Vi hadde til og med en egen lærer slik at han skulle lære norsk. Vi synes det er stas at han gjør det så bra og vi følger med ham.

Tidligere spiller merket ingenting
Den tidligere Nybergsund-spilleren Samir Fazlagic sier til TV 2 Sporten at heller ikke han kunne merke at Ojo ble behandlet spesielt dårlig i klubben.

– Jeg kan ikke si at jeg merket noe til at han ble dårligere behandlet enn oss andre, men jeg kan ikke si hvordan han følte forholdet til Ola Brenden var.

– Nybergsund er veldig lite så han trivdes nok ikke så godt der oppe. I tillegg er klubben så liten at de sikkert ikke har klart å ta vare på han på den måten han trenger. Det kan være noe av forklaringen til frustrasjonen.