Joaquim Rodriquez spurtslo Samuel Sanchez på første etappe av Baskerland rundt. (Foto: TV 2/)
Joaquim Rodriquez spurtslo Samuel Sanchez på første etappe av Baskerland rundt. (Foto: TV 2/)

Her taper Samuel Sanchez på målstreken - enda en gang

To spanjoler gjorde opp om seieren på første etappe av Baskerland rundt. Se spurten her.

Se Baskerland rundt direkte på TV 2 SPORT og tv2sumo.no hver dag denne uken kl. 15.45

Den første etappen av Baskerland rundt gikk over 151 km i terrenget rundt Zumarraga, som er preget av flere tøffe klatringer for feltet.

Raske leoparder
En trio bestående av Ivan Rovny (Radioshack), Bram Tankin (Rabobank) og Mathieu Perget (Ag2r) etablerte seg som dagens brudd. De hadde en ledelse på rundt 5 minutter i store deler av rittet.

37 km fra mål var feltet to og et halvt minutt bak. Leopard, Garmin og Euskaltel var lagene som ledet jakten i tet av hovedfeltet. Forspranget ble spist opp og i siste bakke, fem km fra mål, var det Lepoard-Trek som satte tempoet.

Nordhaug etter Baskerland-debuten: - Det er helt vilt

Men selv om leopardene ga gass var det Radiochacks Chris Horner som var først over toppen, fulgt av Joaquim Rodriguez (Katjusja), Samuel Sanchez (Euskaltel) og Andreas Klöden (Radioshack). Disse fire holdt sammen inn mot mål og på oppløpet i Zumarraga sentrum ledet Rodriguez an.

Tapte på målstreken
Sanchez kom bakfra og så ut til å kunne ta landsmannen Rodriguez i spurten, men måtte gi tapt med noen centimetere. Det er andre gang dene sesongen at Sanchez har gått på en smell i en spurt. I Paris-Nice glapp seieren på den femte etappen da han tapte med en hjullengde for Andreas Klöden. Her ser du innspurten fra den etappen.

Se spurten i videovinduet øverst i artikkelen

Klöden ble nummer tre i dag, foran lagkamerat Chris Horner. Team Skys Lars Petter Nordhaug kom inn som nummer 31 - 42 sekunder bak vinneren. Klatrekanoner som Fränk og Andy Schleck, Jurgen van den Broeck og Ivan Basso er 18 sekunder bak Rodriguez etter den første etappen. Her ser du fullstendig resultatliste.

Før rittet startet meldte Geox' Carlos Sastre forfall grunnet bronkitt. Tirdagens etappe er verdt å få med seg på TV 2 SPORT og tv2sumo.no. Da blir det målgang på toppen av et fjell etter en tre kilometer lang bakke.

Full oversikt: Dette ser du av sykkel på TV 2 i år
Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France

Topp seks:
1. Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team 4:02:41
2. Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi
3. Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack
4. Christopher Horner (USA) Team RadioShack 0:00:01
5. Ryder Hesjedal (Can) Team Garmin-Cervelo 0:00:06
6. Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD