damer
damer

Slik minnes folket Wenche Foss

Se video og intervju fra Oslo Domkirke nå.

Allerede timer før Wenche Foss bisettes fra Oslo Domkirke er forberelsene i full gang.

Rundt kirken er det fortsatt stille i gatene, men stadig flere strømmer på til kirken for minnes den avdøde divaen og det er allerede kø utenfor kirken.

Minnene blant folket er mange, og de aller fleste minnes Foss som et varmt menneske.

Følg bisettelsen live på våre nettsider her nå

Slik blir Wenches farvel

Blant folket i gate rundt kirka er minnene mange etter Wenche Foss.

– Hun var en ener

– Alle visste hvem hun var og veldig mange visste hva hun har gjort for å få fram åpenhet rundt det å være homofil og det å ha kreft. Det er slikt alle vet, men jeg tror ikke man kan overvurdere innsatsen hennes der. Kunstneren Wenche Foss er borte og det kommer ingen ny. Veldig mang har sagt det, og det er faktisk rett. Det kommer ingen ny, sier en kvinne som til stede ved Domkirken.

Se bisettelsen direkte på våre nettsider fra klokken 13.50

En annen husker henne best fra teaterscenen.

– Det er en scene fra «Scener av et ekteskap» av Ingmar Bergman. Hvor hun spiller moren til Liv Ullmann. Hun er bare med i en episode, men akkurat de minuttene hun er med gjorde sterkt inntrykk, sier hun.

– Hun var hele Norges ikon. Jeg har hørt om historier som viser at hun hadde veldig sterkt rettferdighetssans. Henne som medmenneske er det jeg sitter igjen med. Wenche Foss var en ener, sier en annen.

foss2 (Foto: Roger Fosaas, © ps)
foss2 (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Omsorgsfull

At Wenche Foss betydde mye for mange er det ingen tvil om i Oslos gater i dag.

– Jeg synes hun var helt fantastisk. Hun hadde tid til alle og omsorg for alle. Hun gjorde veldig mye for de svake i samfunnet, og hadde tid til alle og var fantastisk bid og hyggelig bestandig, sier en kvinne.

– Hun har vært en diva som man har sett overalt og på TV. Hun virket som et veldig godt menneske. Det siste jeg leste var at hun sto opp for eldreomsorgen, og jeg synes det er veldig sterkt og fint at folk med den makten hun hadde brukte det på den måten. Hun virket som er veldig godt og sterkt menneske, sier en annen.