johnsen
johnsen

Sogndal-keeperen på bærtur: – Dette keeperspillet var elendig

Keepertabbe og flere perlemål da Odd Grenland knuste Sogndal

Sogndal - Odd Grenland 1-4

Folket fra saftbygda Sogndal hadde gledet seg til en festaften når Odd Grenland gjestet Fosshaugane Campus til årets andre Tippeliga-runde. Sogndal har ikke spilt hjemmekamp i Tippeligaen siden 2004, men nå var det unge mannskapet klar for å ta årets første tre poeng, og det foran hjemmepublikummet. Odds trener, Dag-Eilev Fagermo, spådde imidlertid at det ville bli krig på den ujevne gressmatta.

– Jeg sa til gutta at banen er litt som sveisen min, det er noen strå som er på plass, men det er god plass mellom hvert, fortalte Dag-Eilev Fagermo til TV 2 Sporten rett før kampen.

TV 2 Play: Se Dag-Eilev Fagermo snakke om gressmatta her

Pangstart

Fagermo forventet seg krig, men ble isteden vitne til en knallstart. Kampen var ikke blitt tre minutter gammel da Odd Grenland fikk frispark utenfor 16-meteren. Torgeir Børven stilte seg opp og skrudde ballen i en perfekt bue over muren. Joseph Bendik i Sogndal-målet var sjanseløs. Verken Sogndal eller Odd maktet å sanke poeng i den første Tippeliga-runden. Begge lag var derfor svært sultne på seier i søndagens kamp.

Eirik Bakke har ikke spilt hjemmekamp på Fosshaugane Campus siden 1999. Tre minutter før pause så han muligheten da Cato Hansen vant en duell. Kapteinen stormet inn i feltet og klinket ballen i krysset fra skrått hold.

TV 2 Play: En skuffet Eirik Bakke etter tapet mot Odd Grenland

Flere perlescoringer

– Det var litt van Basten over det, sa Daniel Nannskog fra studio om scoringen.

Hjemmelaget kunne fått en drømmestart på den andre omgangen da Cato Hansen la inn til Ulrik Flo, men Sogndal-spilleren bommet på åpent mål.

– Det var utrolig surt. Det var kanskje forskjellen på seier og tap i dag, sier en skuffet Flo etter kampen.

TV 2 Play: Se Ulrik Flo snakke om kjempesjansen her

En som ikke bommet, det var Jone Samuelsen. Odd-spilleren dro med seg ballen innover i feltet. Fra cirka 22 meter curlte Odd-spilleren ballen forbi Joseph Bendik. Dermed ledet Odd Grenland 2-1 over Sogndal. Samuelsen er ikke akkurat den som scorer mest for Odd.

– Jeg går alltid for gull. Det er veldig få av de (skuddene), men når de kommer så er de vakre, sier midtbanespilleren om sin egen prestasjon.

Frode Johnsen er tilbake i Tippeligaen etter fire år i Japan. Etter 72 minutter slo Odd-debutanten Paul Addo, et frispark inn i feltet. Der var 37-åringen og stusset ballen i mål. Keeperspillet til Joseph Bendik var imidlertid ikke det beste.

– Dette keeperspillet var elendig, sa Daniel Nannskog i TV 2s studio.

Trengte kun ett minutt

Erik Midtgarden fikk ikke starte kampen for Odd Grenland, men fem minutter før slutt erstattet han Håvard Storbæk. Midtgarden trengte kun ett minutt på å presentere seg på Fosshaugane. Paul Addo traff Frode Johnsen på nok en presis dødball. Johnsen takket for pasningen ved å servere Erik Midtgarden som bare hadde å sette pannebrasken til. Folket i Sogndal hadde ønsket seg hjemmefest. Det håpet sluknet definitivt nå.

Send SMS til Johnsen

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med laget etter kampen.

TV 2 Play: Se Dag-Eilev Fagermo snakke om den solide laginnsatsen

– Dessverre var vi ikke klare til Start-kampen, men nå begynner vi å komme. Jeg var veldig glad for å se at flere av gutta hadde en helt annen freshness i dag enn vi hadde sist, sier Fagermo til TV 2 Sporten. Veteranen Frode Johnsen herjet i andre omgang. I tillegg til å score Odds tredje mål, la han opp til det siste målet til Midtgarden. Noen har vært spente på om Johnsen er god nok for Tippeligaen. Til de sier Dag-Eilev Fagermo:

– De kan sende en SMS til Frode Johnsen og gi han en klem.

Hovedpersonen selv var ydmyk etter kampen.

– Jeg visste med meg selv at jeg fortsatt kan spille fotball, men dette var kun én kamp, så vi får se utover i sesongen.

I bunn av tabellen

Det unge Sogndal-mannskapet står fortsatt uten poeng etter søndagens kamp. Harald Aabrekk nekter å deppe for mye av den grunn.

– Vi skal opp et nivå til. Så får vi se i neste kamp, sier Sogndal-treneren til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Sogndal-trener Harald Aabrekk synes ikke 1-4 var et riktig bilde av kampen. Se intervjuet etter kampen her

Slik startet lagene:

Sogndal: Joseph T. Bendik, Isak Scheel, Even Hovland, Gustav Valsvik, Per-Egil Flo, Ahyee Aye Elvis, Henrik Luggenes Furebotn, Eirik Bakke, Ole Jørgen Halvorsen, Cato Hansen, Ulrik Flo

Odd Grenland: André Hansen, Torjus Ekeli Hansén, Steffen Hagen, Morten Fevang, Paul Addo, Jone Samuelsen, Magnus Lekven, Simen Brenne, Håvard Storbæk, Torgeir Børven, Frode Johnsen