Jan Jönsson har fortsatt ikke funnet en erstatter for Anthony Annan. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Jan Jönsson har fortsatt ikke funnet en erstatter for Anthony Annan. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
ondo
ondo
lustig
lustig
bakenga
bakenga

Mareritt for Jönsson i møtet med gamleklubben

Stabæk vant 2-1 over Rosenborg på Lerkendal.

Rosenborg - Stabæk: 1-2

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter.

Lerkendal stadion / Bergen (TV 2 Sporten): Jan Jönssons Rosenborg gikk på sesongens andre tap av to mulige da Stabæk vant 2-1 på Lerkendal stadion søndag kveld.

Les også: Stabæk-jubel endte med blodig skallebank

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson var naturligvis høyt oppe etter å ha sett laget sitt reise seg etter 0-7-tapet for Lillestrøm i seriepremieren.

– Sånn er fotballen. Det er en fantastisk innsats av spillerne. Perfekt både offensivt og defensivt, en utrolig lagmoral og «attityd». Jeg er veldig stolt av spillerne, sier Lennartsson til TV 2 Sporten etter kampen.

Rosenborg sto ubeseiret på 33 seriekamper før de tapte mot Brann i forrige serierunde. Man må tilbake til 2002 for å finne sist gang RBK tapte begge de to første seriekampene. Trøsten for RBK-fansen er at laget kom sterkt tilbake og likevel ble seriemester det året.

Jönsson: – Ingen krise
Rosenborg-trener Jan Jönsson fikk en ny blytung kveld i sin nye jobb. At tapet kom mot hans tidligere klubb Stabæk, gjorde neppe saken bedre.

– Det er tungt, men det vi kan ta med oss videre er at vi gjør en ganske bra kamp. Det eri ngen toppkamp, men den er mye bedre enn det vi leverte i Bergen, sier Jonnson til TV 2 Sporten.

TV 2 PLAY: Se intervju med Jönsson

Svensken var godt fornøyd med andre omgang, men mener Stabæk var mer effektive. Han ser imidlertid ingen grunn til å krisemaksimere.

– Dette betyr at det blir økt press på oss, men det betyr ikke at det er krise. Det betyr at vi får enda en uke på oss til å bli enda mer bekvem med hverandre i de ulike lagdelene, for det trenger vi nå, sier Jönsson, før han konstaterer:

– Prestasjonen er ganske bra i dag og den lover godt for fremtiden, for jeg er helt sikker på at vi kommer til å bli bedre og bedre for hver uke som går her.

Bakenga avsluttet praktangrep
Det begynte imidlertid bra for hjemmelaget da Mushaga Bakenga avsluttet et mønsterangrep etter kun seks minutters spill.

Unggutten spilte først nydelig vegg med Rade Prica som kom helt fri innenfor 16-meteren. Svenskens avslutning ble imidlertid avverget at Jan Kjell Larsen, men på returen var Bakenga på riktig sted og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet.

Se 1-0-scoringen i videovinduet under:

508086

Ville ha straffe, fikk i stedet mål imot
Hele Lerkendal ropte på straffespark da Mikael Lustig gikk ned innenfor 16-meteren etter 24 minutter. Svensken spilte ballen foran seg og ble tatt av Alain Ollé Ollé, men Per Ivar Staberg og assistentdommeren vinket spillet videre.

Se den omdiskuterte situasjonen i videovinduet under:

508106

I stedet var det Stabæk som kunne juble for scoring tre minutter senere. Et hjørnespark havnet til slutt hos Stabæks unge midtstopper, Jørgen Hammer, som banket ballen i hjørnet fra kort hold.

Se Hammers 1-1-scoring i videovinduet under:

508098

Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin viste ukjente sider etter 33 minutter da han forsøkte seg med et brassespark fra kort hold. Svenskens forsøk var meget godt, men ballen smalt i tverrliggeren og over.

Fredheim Holm fikk sin debut
Etter 56 minutter var det duket for en debutant på Lerkendal da den tidligere Vålerenga- og Aalborg-spilleren Daniel Fredheim Holm erstattet Gjermund Aasen og tok plass offensivt på midtbanen.

Fredheim Holm og Rosenborg hadde ballen klart mest i andre omgang, men klarte ikke spille seg til de helt store mulighetene.

Innbytter-Ondo sjokkerte RBK
I stedet var det Stabæk som sjokkerte hele Lerkendal kvarteret før slutt. Mikkel Mix Diskerud stusset et innlegg fra Bjarni Olafur Eiriksson i retning krysset, men Örlund reddet helt oppe i vinkelen. På returen var innbytter Gilles Mbang Ondo våken og satte inn 2-1-ledelse til Stabæk.

Rosenborg klarte til slutt å komme seg etter sjokket og Jan Jönsson kastet alt fremover til en sluttspurt de siste minuttene. To minutter på overtid fikk Rade Prica heade fra kort hold, men Jan Kjell Larsen vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning for Stabæk.

Fem sekunder før overtiden løp ut fikk Daniel Fredheim Holm muligheten til å bli helt i debuten, men headingen hans var for dårlig og gikk utenfor.

Martin Andresen
Martin Andresen

Slik startelagene:
Rosenborg (4-4-2): Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Mikael Dorsin - Gjermund Åsen, Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred, Trond Olsen - Mushaga Bakenga, Rade Prica.

Slik starter Stabæk (4-4-2): Jan Kjell Larsen - Tor-Marius Gromstad, Jørgen Hammer, Morten Skjønsberg, Bjarni Eiríksson - Alain Ollé Ollé, Henning Hauger, Pontus Farnerud, Johan Andersson, Mix Diskerud , Veigar Páll Gunnarsson.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk