sneijder_neuer
sneijder_neuer

Mener Ferguson bør gå for disse to

– Det blir viktig for Manchester United å vise økonomiske muskler i sommer, sier Premier League-ekspert Claus Lundekvam.

- Hadde jeg hatt sjansen, så ville jeg gått for Neuer og Sneijder. Wesley Sneijder er en utrolig god fotballspiller som ville tilført Manchester United masse offensivt.

Manchester Uniteds mektige manager Sir Alex Ferguson har bekreftet at han vil kjøpe minst to nye spillere for å styrke troppen til sommeren.

LES OGSÅ: Ferguson vil hente tre nye spillere i sommer

- Vi har konkrete navn vi jobber med og jeg tror at vi fullfører overgangen for to eller tre spillere. Det er det ingen tvil om, sa Ferguson i et intervju med Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

TV 2 Sportens Premier League-ekspert Claus Lundekvam tror skotten henter en ny keeper, forsvarsspiller og offensiv midtbanespiller.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Tror Fergie går for Sneijder
- En ny keeper må han ha. Men det blir vanskelig å erstatte Edwin van der Sar, som har reddet mange poeng for United denne sesongen, påpeker Lundekvam, før han fortsetter:

- Jeg mener Nemanja Vidic er den beste forsvarsspilleren i Premier League. Og Chris Smalling har en stor fremtid. Men det er synd å si det - jeg tror at Rio Ferdinands skadeproblemer, med både ryggskade og kneskade, gjør det vanskelig for ham å komme tilbake. Derfor tror jeg også at Fergie henter inn en ny midtstopper.

Schalkes keeperstjerne Manuel Neuer og Inters playmaker Wesley Sneijder er blant navnene som er blitt koblet til Old Trafford i britiske tabloider.

Lundekvam mener begge to vil være strålende signeringer av Ferguson.

- Hadde jeg hatt sjansen, så ville jeg gått for Neuer og Sneijder. Wesley Sneijder er en utrolig god fotballspiller som ville tilført Manchester United masse offensivt.

Manchester United i altomfotball.no: Spillerstall I Terminsliste I Statistikk

Claus Lundekvam
Claus Lundekvam

Usikker på stopperkjøp
Den tidligere Southampton-proffen er mer usikker på hvem han ville hentet i midtforsvaret.

- Jeg ser at blant annet at Boltons Cahill er blitt koblet. Men jeg ser ingen store stjernestoppere som kunne være aktuelle. Det som blir viktig for United er at de også henter britiske spillere, som kjenner til United-kulturen og den engelske spillestilen. Ikke bare store stjernenavn, poengterer Lundekvam.

- Men har Manchester United pengene til å hente dyre stjernespillere?

- Ja, klubben har uttalt at de har over én milliard til spillerkjøp, og det tror jeg på. Jeg tror det blir viktig for Ferguson at han nå viser klubbens økonomiske muskler. Det har jo vært en del kritikk, både fra Wayne Rooney i egne rekker og klubbens fans, med tanke på at de ikke har kjøpt dyrt de siste årene - mens Manchester City og Chelsea har punget ut med hundrevis av millioner, poengterer han.

Han tror Ferguson fremdeles angrer på at han ikke hentet Gareth Bale til Old Trafford.

- Ja, jeg tror Ferguson fremdeles river seg litt i håret over at han ikke var mer offensiv før Bale gikk til Spurs. Han passer perfekt inn i Manchester United - både når det gjelder profesjonalitet, personlighet og som spillertype, mener han.

Wesley Sneijder (Foto: PETER DEJONG/Ap)
Wesley Sneijder (Foto: PETER DEJONG/Ap)

– Ville tilstander
Lundekvam spår elleville tilstander på ryktebørsen før sommerens overgangsvindu stenger.

- Når Ferguson har sagt at det skal handles, blir det nok mange helt ville spekulasjoner. Det er bare å forberede seg, og det blir utrolig spennende å se hvem Ferguson til slutt kjøper, konstaterer den tidligere Premier League-proffen.

Hvem tror du Ferguson kjøper? Ta debatten med andre lesere i kommentarfeltet under!