SEX-TAKKES: Programledertrioen i programmet
SEX-TAKKES: Programledertrioen i programmet "Trekant" stoppes på gata og får takk fra folk som mener de har gitt dem et bedre sexliv. (Foto: Ole Morten Myrvoll, © ps)

«Trekant»-Pia vil gjøre mer sex-TV

NRKs kontroversielle «Trekant» nominert til «Gullruten».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da det kontroversielle sex-programmet «Trekant» hadde oppstart i november 2010 skapte det mye blest for programlederne Marie Kinge (18), Thomas Albertsen Dahlen (19) og Pia Dailey Christoffersen (22).

Allerede første sending satte trioen seerrekord på NRK3.

Nå er det omdiskuterte programmet nominert til Gullruten for «Beste reality». På vegne av programledertrioen var Pia Dailey Christoffersen til stede på nominasjonen i formiddag. Til tross for mye omtale på godt og vondt er ikke Pia fremmed for å gjøre noe lignende igjen.

– Ja, absolutt. Kanskje ikke som programleder, men litt i samme sjanger som deltaker eller programleder. Hadde jeg fått noe tilbud så hadde jeg sikkert tatt det.

I tillegg er Marie Kinge nominert i kategorien «Beste deltaker».

Se alle nominasjonene her

Ville gjort det igjen

Pia synes det er fint at et kontroversielt program som «Trekant» blir nominert.

– Det er kjempe kult å ha vært med på noe sånt. Dette hadde jeg ikke forventet. Det var så mye greier rundt «Trekant», og hvor forferdelig det var liksom, men det er ganske kult at et sånn type program blir nominert, sier hun til «God kveld Norge».

Pia hadde gjort alt om igjen om muligheten hadde bydd seg.

– Ja, absolutt. Jeg hadde gjort alt igjen.

Programlederene fikk mye oppmerksomhet mens programmet gikk på TV, og kritikerne var mange. Nå ser hverdagen helt annerledes for Pia.

Respekterer at hun har kjæreste

– Det er veldig rolig nå. Det var ganske heavy etter at det begynte å gå, men nå har det roet seg helt og det er bare positive tilbakemeldinger, sier hun.

På spørsmål fra «God kveld Norge» om det har vært mange slibrige henvendelser svarer hun:

– Jeg har jo kjæreste da, så jeg har ikke fått så mange av de egentlig. Og godt er det, sier hun.

Snudd på hodet

Tilværelsen til de tre unge programlederne ble snudd på hodet etter Trekant. Fra og være ukjente navn for de fleste har programledertrioen fått et helt nytt liv. Kort tid etter at programmene begynte å rulle og gå fikk de slibrige sms-er, ble stoppet på gata og takket for økt sex-kvalitet av mange.

Under innspillingen måtte de tre ungdommene teste ut ulike metoder og verktøy i den seksuelle verden. Pornofilminnspilling, pikante sexleker og BDSM (dominans og underkastelse i senga) var noen av temaene programlederne måtte gjennom.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fikk mye kritikk

Familie & Medier var svært kritiske til programmet, og mente blant annet at det førte til økt sexpress. De tok opp kampen mot programmet på Facebook, og på kort tid nådde gruppen «Nei til NRKsTrekant» 9000 medlemmer.

– Ungdommen trenger ikke enda en kanal med forsterket kroppsfiksering. Trekant er et grovt verdi- og moralmessig overtramp fra NRK, skrev daglig leder i Familie & Medier Jarle Haugland på Facebook-gruppen.

Da programmet var ferdig opprettholdt Familie & Medier engasjementet på Facebook, og har i dag over 10 500 medlemmer.

NRK fikk imidlertid ros fra Kringkastingsrådet for å lage et fordomsfritt og humoristisk sexprogram, selv om rådet savnet en verdiforankring knyttet til programserien.