Mercedes R-klasse: Venter tvillinger - nå trenger vi større bil

Han er snart firebarnsfar og vil gjerne kjøre noe litt eksklusivt.

Slik ser det ut inne i Mercedes R klasse, noe av det mest eksklusive du kan kjøpe med syv seter.
Slik ser det ut inne i Mercedes R klasse, noe av det mest eksklusive du kan kjøpe med syv seter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hallo vi har fått en hyggelig overraskelse som samtidig byr på noen utfordringer på bilfronten. Venter nemlig tvillinger og vi har to fra før så dermed må vi ha større bil ganske snart.

Kjører i dag en Audi Q5 som vi er veldig godt fornøyd med og vil nødig bytte oss ”nedover” i bilklasse hvis du skjønner hva jeg mener. Men hva kan vi da få av bil som kan romme minst seks personer og tre av dem i barnestoler?

Kan strekke oss til rundt 700 000-800 000 kroner og gjerne kjøpe demobil eller inntil to år gammel. Jeg har stort sett holdt meg til tysk og hatt mye Audi og BMW, fortsetter gjerne med det. Hvilke forslag vil du komme med her? Hilsen snart firebarnsfar.

Benny svarer:

Hei du.

Ja, dette var litt av en nøtt... Det første jeg tenkte på er de vanlige syvseterne som Mazda 5, Ford S-Max og Toyota Verso, men etter å ha lest spørsmålet en gang til og sett en gang til på hva du tidligere har kjørt, så tror jeg neppe det er disse du er ute etter allikevel...

Så jeg prøver igjen: Helt nye VW Sharan kan kanskje være noe? Den er romslig, komfortabel, kan leveres med mye utstyr og flere motorer. Den kommer også med firehjulstrekk rett rundt hjørnet.

Les test av VW Sharan her:

En annen bil – som kan være fort gjort å glemme – er Mercedes R-Klasse. Tysk slik som du liker, status som jeg også tror du har litt sansen for og ikke minst plassen som du snart har behov for.

Les test av R-Klasse her:

Ellers så er det nærliggende å tenke SUV med syv seter. Audi Q7 kan du gunstig gode kjøp på, det er ikke akkurat kø for å få kloa i de bilene lengre. En annen kan være Volvo XC90 eller en av de japanske SUV-ene som Pajero, Land Cruiser etc.

Håper du fikk noen tips å jobbe videre med her. Ønsker deg lykke til med både ny bil og nye barn!

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: