Den britiske hovedstaden er blant verdens ledende på shopping, uteliv og kulturtilbud, og har bydeler for enhver smak. Mange og billige direkteruter fra norske flyplasser sørger for å holde populariteten ved like, og London egner seg ypperlig for både jenteturer, gutteturer, familieturer og romantiske langhelger.

Last ned gratis guide til LONDON

Kongens park i London

Regents park (http://www.royalparks.gov.uk/The-Regents-Park.aspx ) er det største grøntarealet i London sentrum, og huser både London Zoo, store sportsområder og et eget uteteater. I parkens nordlige ende kan du klatre opp på Primrose Hill og få en strålende utsikt over byen. Nyt en kopp English tea og en scone i Garden Café (Queen Mary's garden) eller spis en hjemmelaget pølse hos The Honest Sausage (rett ved London Zoo). Parken produserer også egen honning; Regents Park Honey.

Les også: PÅ STORBYFERIE MED BARN

Retroguiding i London

Selskapet Small Car Big City (http://www.smallcarbigcity.com/ ) tilbyr artige og interessante guidede turer i en original Mini Cooper fra 1960-tallet. Guiden og sjåføren er kledd i tidsriktige klær og Beatles-låter spilles på anlegget mens du opplever London på retromåten. En time i en Mini for tre personer, inkludert guide, koster 920 kroner.

Les også: 5 SMAKFULLE RESTAURANTNYHETER

Pur glede i London

London er musikalene og teatrenes by. På toppen av lista troner for tiden Priscilla the Dessert Queen (http://www.priscillathemusical.com/ ), et fyrverkeri av en musikal med lassevis av morsomme, skeive referanser. Musikalen har fått overveldende gode kritikker, og vant nylig fire «What’s On Stage 2010»-priser for beste nye musikal, beste mannlige skuespiller, best scenedesign og best koreografi.

Les også: SLØS ELLER SPAR I LONDON

London for matentusiastene

Borough Market (http://www.boroughmarket.org.uk/ ) er Londons mest spennende matmarked, og det er hit kokker, restauranteiere og ivrige amatører kommer om de skal ha det lille ekstra. Som turist kan du gå i timesvis i de vakre mathallene og fråtse og fortape deg i gode oster, brød, pølser og grønnsaker.

Les også: 10 HEITE STORBYER

Lær noe nytt i London

Hvorfor ikke bruke en av dagene i London til å lære noe nytt? Det finnes mange spennende og rare kurs i britenes hovedstad. Lær for eksempel hvordan du lager isskulpturer, gjør tryllekunstner eller lær mer om te av tespesialisten Jane Pettigrew.

www.davenportsmagic.co.uk

www.intotheblue.co.uk

www.janepettigrew.com

Les også: I FILMENS RIKE - LONDON

Presenteres i samarbeid med Reiser & ferie.