Toralv (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
Toralv (Foto: Glenn Svendsen, © ps)

Toralv Maurstad: – Vi får aldri Wenche igjen

Toralv Maurstad besøkte Wenche Foss på sykeleiet for litt over en uke siden.

Toralv Maurstad forteller at hele Norges diva, Wenche Foss , var positiv da han besøkte henne på sykeleie for litt over en uke siden.

– Deilig evne til å være positiv

– Hun hadde fått en blodoverføring og var usikker på om kroppen ville ta den imot. Men hun tok alle ting på en positiv måte. Selv om hun sagt at det er jævlig å bli gammel så klarte hun ikke å la være se ting på en positiv og humoristisk måte. Hun hadde en deilig evne til det. Så når jeg var der sa hun: «Det går nok bra», forteller Toralv Maurstad til «God kveld Norge».

– Elsket av hele Norge

Positiveten til Wenche Foss gjorde også at hun var svært raus som person.

– Hun hadde omtanke for hele Norge. Det gjorde at hun var elsket av hele Norge. Hun fortalte meg at hun som liten jente var gjerrig. Men da fikk faren henne til å stå på gaten og dele ut drops. Det gjorde at hun ble gavemild resten av livet, smiler Toralv Maurstad.

– Aldri Wenche igjen

Toralv fikk vite at hun lå i koma i dag morges. Senere på dagen sovnet hun stille inn 93 år gammel.

– Vi har jo ventet på det lenge. Men det blir ikke mindre dramatisk og sørgelig av den grunn. Vi får aldri Wenche igjen. Og nå når vi ikke har henne lenger, vil det gå opp for oss hva hun betydde, sier Toralv Maurstad.

På grunn av Foss' dødsfall tar TV 2 ut kveldens episode av ”Løgner” kl 22.40 i og setter i stedet inn dokumentaren ”Wenche Foss –en diva” fra 2004.

Du kan også se dokumentaren her.