«Abercrombie & Fitchs» undermerke »Abercrombie Kids» er i hardt vær etter at de nylig lanserte sin vårkolleksjon med badetøy for barn, melder Racked.com. Kolleksjonen inkluderer nemlig en rekke bikinitopper med push-up for jenter helt ned til syvårsalderen.

Bloggere tar avstand

Flere bloggere tar avstand fra klesmerkets nye kolleksjon, som de mener er en seksualisering av barn.

Mamma-blogger Rebecca Odes på nettstedet Babble.com skriver blant annet at «bruken av ordet push-up er utrolig upassende. Push-up er et seksuelt virkemiddel, konstruert for å dytte brystene opp og fram slik at de er mest mulig tilgjengelige for øyet (og alt annet). På hvilken måte er dette passende for en andreklassing?», spør Odes.

«Det å være sexy er en del av det å bli voksen, men det er stor forskjell på å utforske dette på egenhånd og å bli oppfordret til det gjennom en reklamekatalog myntet på barn», avslutter Odes.

PUSH-UP FOR BARN: Bikinioverdel med push-up for barn fra «Abercrombie & Fitch».

Har fått kritkk tidligere

Det er ikke første gang det populære klesmerket høster kritikk for sine kolleksjoner. I 2002 lanserte «Abercrombie Kids» en kolleksjon som inkluderte g-stringer, også denne gangen for jenter helt ned til syvårsalderen, med påskriftene «Eye Candy» og «Wink Wink».

LES OGSÅ: Ari Behn-reklame felt av reklameombudet i Sverige

I 2004 var «Abercrombie & Fitch» igjen i hardt vær, etter at de lanserte en t-skjorte med bilde av en mannlig turner og påskriften «L is for Loser».

Året etter fikk klesmerket igjen kritikk for sin kolleksjon av t-skjorter med påskriftene «Available for parties», «Who Needs Brains when You Have These» og «I had a Nightmare I was a Brunette».

I 2009 fortsatte de kontroversielle t-skjortene med påskrifter som «Show the twins», «Female Streaking Encouraged» og «Female Student Wanted for Sexual Research»