Daniel Braaten og Mohammed Abdellaoue (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Daniel Braaten og Mohammed Abdellaoue (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Daniel Braaten var Moas store idol

– En fantastisk fyr og en fantastisk spiller, sier Moa om Skeid-kompisen.

Daniel Braaten (28) og Mohammed Abdellaoue (25) er begge fostret opp i Skeid. I tenårene var det Braaten-kunstene landslagsspiss Moa strakte seg etter.

– Daniel Fredheim Holm og jeg syntes det var så stas den sesongen vi ble tatt opp på A-laget i Skeid og fikk spille sammen med Daniel Braaten. Han er en fantastisk fyr og en fantastisk spiller, forteller Moa til TV 2 Sporten.

Etter at John Carew ble skadet er det duket for Moa på topp for Norge – og den gamle lagkameraten fra tiden i Skeid er hentet inn i troppen.

Skeid-skolen
Begge fremstår de veldig rolige som typer, og kan overfor media ofte virke beskjedne.

– Det er Skeid-skolen, det! Vi har god oppdragelse derfra, sier Moa og Braaten.

– Vi får jo ofte høre at vi er veldig like, og det er vi også. Vi er ærlige, men veldig avslappet begge to. Vi har ikke behov for all oppmerksomheten. Det er bare sånn vi er som personer, forteller Moa.

– To angrepsspillere på A-landslaget. Er det fullt fokus på det offensive fra barneårene i Skeid?

– Ja, Skeid har alltid vært veldig gode med unge spillere, og det har alltid vært fokus på talentutvikling der. I tillegg får man muligheten til å spille a-lagsfotball tidlig om man er god nok. Jeg tror nok at det var avgjørende for både meg og Daniel, sier Moa.

– Nå mangler jo bare Daniel Fredheim Holm i angrepsrekka, så har vi fullt opp med Skeid-spillere. Han er jo en fantastisk spiller så lenge han holder seg skadefri. Det håper jeg virkelig at han gjør, for da kan han absolutt melde seg på i kampen om en plass her, sier Braaten til TV 2 Sporten.

Ydmyke Oslo-gutter
– Moa, etter all sannsynlighet starter du på topp mot Danmark. Hvordan er det å se barndomsidolet på benken når du starter?

– Nå vet vi ingenting om laguttaket ennå. Jeg er slett ikke sikker på om jeg starter, så vi får se når kampen kommer. Men får jeg sjansen er jeg klar til å gripe den, svarer Moa – like høflig som alltid.

Moa tar seg tid til media som alle vil ha en bit av ham. Nærmest uten unntak svarer han med full ydmykhet og med et smil om munnen.

– Alle vet jeg er treig
Daniel Braaten kommer i kjent stil sist av alle til pressekonferansen. Avslappet, smilende og like ydmyk som barndomskameraten i Skeid.

– Det er jo viktig å vaske seg litt. Jeg er jo bare sånn, og jeg tror folk er kjent med at jeg er litt treig, sier Braaten og smiler.

Han forteller til TV 2 Sporten at han ble glad da han fikk innkallelsen etter at John Carew måtte melde forfall på grunn av en skade i ryggen. Men om han allerede skulle ha vært i troppen allerede før skaden, svarer han unnvikende på.

– Det kan ikke jeg svare på selv. Uttaket er det andre som tar seg av, svarer Braaten som forteller at det ikke går helt på skinner i Frankrike for tiden.

– Vi har jo ikke prestert optimalt i det siste, og ligger på en tiende plass. Men det er fortsatt ni matcher igjen. Men nå begynner det jo å nærme seg sommer, og dét liker jeg, sier Braaten.

– Jeg hører bare på ham
Frankrike-proffen er sikker på at det vil gå bedre med Norge enn det for tiden går med hans Toulouse.

– Jeg tror det blir en tøff batalje der vi vinner knepent. Moa scorer og det blir 1-0!

– Hva tror du om den spådommen, Moa?

– Som sagt har Daniel vært mitt forbilde lenge, og jeg bare hører på ham, og tror han tipper riktig, sier Moa og gliser.