birkdal og martin1024 (Foto: Scanpix/TV 2)
birkdal og martin1024 (Foto: Scanpix/TV 2)

Martin: – Det ble filmet i skrittet

Martin Bratland Andersen (19) anmeldte Trond Birkedal for snikfilming. Videoer han fant på pcen hans skal ha vært svært nærgående.

Det er tre dager siden Martin Bratland Andersen anmeldte Frp-topp Trond Birkedal til politiet. 19-åringen, som er heterofil, føler seg sviktet av sin tidligere nære venn.

– Jeg ble manipulert

– Jeg føler meg misbrukt, jeg føler meg i veldig stor grad manipulert. Han har hatt en slags makt over meg i mange år og jeg blir kvalm bare av tanken på ham. Jeg så på en video av ham i går der han snakker om politikk, da tenkte jeg «hvor falsk går det an å bli?» før jeg gikk inn på do og spydde, forteller Bratland Andersen til TV 2 Nyhetene.

Det var for ett år siden at 19-åringen første gang fikk mistanke om at Frp-toppen hadde skjulte kamera på badet. Hver gang Bratland Andersen var på besøk ble han oppfordret til å ta en dusj og et boblebad.

– Han ønsket at jeg skulle ta boblebad hver gang jeg var der. Selv om jeg forsøkte å si nei, så sa han at det var digg for meg å ta boblebad. Den psykiske makten han hadde over meg gjorde at jeg gikk med på det til slutt.

– Filmet i skrittet

Under et besøk hjemme hos Birkedal sist helg kom Bratland Andersen også over et filmklipp på Frp-toppens pc.

– Den videofilen viser en gutt som jeg kjenner til som ligger og sover på en sofa, kun iført et håndkle. Først ble det filmet ovenfra, men så ble det filmet under håndkle og inn i skrittet og kjønnsorganet til denne personen.

Les også: Birkedal innrømmer snik-filming av flere personer

Ber andre stå fram

De siste dagene har 19-åringen blitt kontaktet av flere gutter og menn i Fremskrittspartiet som har fortalt de samme historiene.

– Jeg er veldig glad for at dette kommer fram, for jeg føler at han har forsøkt å begrense saken til å bare dreie seg om filmingen. Jeg har også gått ut med dette for at de som har opplevd mer alvorlige ting tar kontakt slik at alt kommer på bordet og han får den straffen han fortjener.

Les også: Risikerer fem års fengsel for påstått hotell-sex med 15-åring