Generalsekretær i Frp, Geir A. Mo, skal ha visst om de alvorlige anklagene mot den tidligere Frp politikeren fra Stavanger. Partileder Siv Jensen sier at hun ikke har hatt kjennskap til saken. (Foto: TV 2/scanpix)
Generalsekretær i Frp, Geir A. Mo, skal ha visst om de alvorlige anklagene mot den tidligere Frp politikeren fra Stavanger. Partileder Siv Jensen sier at hun ikke har hatt kjennskap til saken. (Foto: TV 2/scanpix)

Frp skal ha visst om påstått overgrep

Frp skal ha visst om de alvorlige beskyldningene mot tidligere Frp-politiker Trond Birkedal, men for partileder Siv Jensen kom saken som en overraskelse.

Ifølge bistandsadvokat til 17-åringen som skal ha blitt utsatt for seksuell omgang da han kun var 15 år, Hege Salomon, skal flere i Frp har kjent til saken.

Salomon sier at hennes klient ikke på daværende tidspunkt anmeldte forholdet, men han at han tok det opp med sentrale personer i FpU.

– Ole Vanebo, sentralstyremedlem og FpU-leder, og Geir Mo skal ha visst om denne saken lenge før den ble offentlig kjent. Det er det jeg har fått opplyst, sier Salomon.

moe (Foto: TV 2)
moe (Foto: TV 2)
Generalsekretær i Frp, Geir A. Mo, svarte ikke på spørsmålet om han har kjent til saken i flere år da han ble intervjuet på TV 2 Nyhetene 18.30.

– Jeg gjentar, jeg går ikke ut med detaljer om hvordan dette blir håndtert hos oss. Men det jeg garanterer er at absolutt alle saker er blitt behandlet fullt ut med våre interne rutiner, sa Mo.

– Vi samarbeider med politiet. Alt det vi vet og har visst om denne saken er oversendt politiet. Den er behandlet helt i tråd med Fremskrittspartiets meget strenge etiske retningslinjer på dette området.

Se generalsekretær i Frp, Geir A. Mo, bli intervjuet øverst.

– Kom som en overraskelse

Partileder Siv Jensen sier at saken kom som en overraskelse på partiet.

– Den nyheten som kom, som jeg sa i går, kom som en stor overraskelse på oss, sier Siv Jensen.

– Vi gjør nå vårt ytterste for å kommunisere alt vi vet til politiet.

På spørsmål om hvorfor hun ikke kan bekrefte eller avkrefte hva hun har visst, svarer Jensen at Frp har et regelverk som de hånderer alle slike saker etter.

– Både denne og alle andre saker som måtte komme inn til oss håndterer vi etter partiets regelverk, sier Jensen.

Siv Jensen forteller at hun ikke visste om saken.

505877


Siktelsen mot den 31 år gamle Trond Birkedal fra Stavanger, som inntil nyleg var Frp sin ordførerkandidat i oljebyen, ble i dag utvidet.

Birkedal har erkjent å ha filmet flere personer uten at de har vært klare over det.

Siktelsen gjelder nå også seksuell omgang med mindreåring. – Dette erkjenner Birkedal på ingen måte straffeskyld for, forteller advokaten hans, Christian Faye Ree.