haagensli2 (Foto: Faksimile Se og Hør)
haagensli2 (Foto: Faksimile Se og Hør)

Brit Elisabeth Haagensli gikk på diett da hun gikk ned med 30days

Avslørte i Se og Hør hvordan hun kuttet ut ost, poteter og sukker.

Skuespiller Brit Elisabeth Haagensli fronter flere av 30Days` reklamer. I et intervju med Se og Hør avslører Haagensli hemmeligheten bak det store vekttapet, fem kilo og to størrelser: Her røper hun at hun gikk på en diett der hun kuttet ut ost, poteter og sukker samtidig som hun spiste 30 Days.

Fem kilo på 60 dager

At Haagensli endret livsstil blir bekreftet av Nils Chr. Mortensen, Marketing Director & Founder I Med-Eq AS, som produserer 30days.

– Brit Elisabeth Haagensli gikk først tretti dager på 30days uten å endre på kostholdet. Da gikk hun ned 2,2-2,3 kilo. Deretter gikk hun 30 dager til på tablettene, samtidig som hun endret livsstil. Hun gikk ned fem kilo på 2 måneder, sier Mortensen.

haagensli3 (Foto: Faksimile Se og Hør)
haagensli3 (Foto: Faksimile Se og Hør)


Les også: – I russetiden veide jeg 55 kilo, nå veier jeg 81 kilo

Skuespiller endret livsstil

Brit Elisabeth Haagensli bekrefter at det er riktig at hun også endret kostholdet og at hun kuttet ut sukker, melk og stivelse: – Jeg har kutta noe i det, men jeg spiser kake når jeg har lyst på det, og jeg spiser jo poteter.

Ingen vitenskapekelig dokumentasjon

En av Norges fremste fedmeeksperter, Jøran Hjelmesæth, overlege og leder for Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst har sett nærmere på slankepillene 30days.

– Det er ingen vitenskapelig dokumentert virkning av dette preparatet. Selvfølgelig kan man gå ned i vekt mens man går på 30days, men da er det er ikke nødvendigvis på grunn av denne pillen. Da har man sannsynligvis endret livsstilen samtidig, sier Hjelmesæth.

haagensli1 (Foto: TV  2 hjelper deg)
haagensli1 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Mener Hjelmesæth tar feil

Nils Chr. Mortensen, Marketing Director & Founder i Med-Eq AS mener at Hjelmesæth tar feil.

– At virkningen av 30days ikke er dokumentert er bare sprøyt. Vi har gjennomført en dobbeltblind placebokontrollert studie som nylig ble presentert på en fedmekongress i Hong Kong. Majoriteten av deltagerne gikk ned to størrelser, mens 28 prosent gikk ned to størrelser, sier Mortensen.

Studien Mortensen henviser til ble utført på 60 kvinner. 28 fikk fikk 30days og 30 placebo, ettersom to hoppet av underveis. Denne studien er også publisert i et tidsskrift.

Se også: Jan Ketil gikk på GO123 i nesten tre uker

Se også: Karina gikk på pulverdietten Campkilo i 25 dager

Virka på meg

Hjelmesæths innvendinger om mangelfull vitenskapelig dokumentasjon bekymrer ikke Haagensli.

– Det sier de også på mange andre ting som fungerer, så det synes jeg er litt sånn å gå baklengs inn i fortiden. Det virka på meg, sier Haagensli.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter