bensinstasjontest1 (Foto: TV 2 hjelper deg)
bensinstasjontest1 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Vi testet bensinstasjoner - sjekk hvilken som er best

Broom-Benny er skuffet over flere av bensinstasjonene.

Vi har tatt hjulene fatt og testet servicen på bensinstasjonene Statoil, YX, Shell og Esso mellom Oslo og Kongsberg.

Lot som vi var vanlige kunder

Underveis tok vi en stikkprøve på tre stasjoner fra hver av de fire kjedene. Vi identifiserte oss ikke på stasjonene, og lot som vi var vanlige kunder.

På forhånd fikk vi Benny fra Broom på TV 2 til å sette opp en minimumsliste over hva vi kunne forvente å få hjelp til av de ansatte, og hva de burde ha i hyllene.

Les også: Her kjører TV 2 hjelper deg-reporteren fra regningen

Broom hjalp til

– Denne lista er et minimum av det vi må forvente at bensinstasjonene kan hjelpe oss med. Jeg er usikker på om de greier det og blir skuffet, men ikke overrasket dersom de ikke greier alle punktene, slår Benny i Broom fast.

Dette bør bensinstasjonene hjelpe deg med:

– Finne riktig vindusviskere og hjelpe til å bytte.
– Hjelp til peiling av olje samt å finne riktig olje til bilen.
– Hjelp til å finne riktig hovedlyspære.

Stasjonene ha følgende i hyllene om vinteren:

– Isskrape, slepetau, låsolje og frostveske.
– I tillegg bør det være en plakat på veggen der man kan se hvor mye luft man skal ha i dekkene på bilen.

– Dessuten bør stasjonene kunne låne deg noe så enkelt verktøy som stjernetrekker og en skiftenøkkel, mener Benny.

bensinstasjontest3 (Foto: TV 2 hjelper deg)
bensinstasjontest3 (Foto: TV 2 hjelper deg)


Les også: Pølsekunde fikk plastpose i pølsa

Bedre enn fryktet

Vi skal være ærlige nok til å si at både vi i TV 2 hjelper deg, Benny og de kundene vi snakket med underveis ikke trodde vi skulle få nok hjelp.

Men stikkprøvene våre viste at det var bedre stelt enn vi hadde fryktet. Samlet greide stasjonene 75 prosent av minimumslista.

Se også: Tåler spylevæsken egentlig kulda?

Slik gikk det

Alle stasjonene greide å finne riktig vinduspusser til vår testbil, men bare 9 av 12 stasjoner greide å hjelpe oss med å bytte viskeren.

Bare halvparten av stasjonene greide å finne riktig lyspære.

Hvis du tror at du ikke får hjelp til å peile oljen på bensinstasjonen. Så tar du feil. Samtlige stasjoner hjalp oss med å peile oljen, men en av Shell stasjonene i testen kunne bare peile oljen. Hvilken olje vi skulle ha, det visste de ikke.

En av stasjonene manglet plakat for luftrykk i dekkene, og en stasjon manglet slepetau. Bortsett fra det hadde stasjonene både isskrape, slepetau, låsolje og frostveske i hyllene.

Å låne verktøy var ikke like enkelt. Ingen av YX-stasjonene vi stoppet på hadde skiftenøkkel å låne oss. Jevnt over var det dårlig med skiftenøkler for de som måtte trenge dette. Bare 4 av 12 stasjoner hadde en skiftenøkkel til utlån, og bare 9 av 12 kunne låne oss en stjernetrekker.

Se også: Pristest av bensinstasjonmat

Ujevn service, og Shell er dårligst

Selv om det ikke er så dårlig stilt som vi hadde trodd på forhånd, så holder det likevel ikke mål mener Benny.

– Jeg synes det er skuffende. Dette er en minimumsliste og det bør stasjonene klare. Dessuten viser testen at det er veldig ujevnt hvor man kan få hjelp og ikke. Man kan altså ikke stole på at man får den hjelpen man trenger, konstaterer bileksperten.

Den mest ujevne av stasjonene var Shell, som havner sist ut i testen. Hos Shell fikk vi både den beste og den dårligste servicen. Under stoppet på Shell i Kongsberg fikk vi utmerket service. De tilbød oss til og med å bytte lyspære gratis uten at vi spurte.

Visste ikke hvordan man byttet vindusvisker

På Shell på Åssiden i Drammen derimot, visste de ikke hva slags olje vi skulle ha på bilen vår. Og på Shell ved Marienlyst i Oslo visste de ikke hvordan de skulle bytte en vindusvisker.

– Dette betyr først og fremst at kundene i dette tilfellet ikke har fått den samme servicen over alt. Og det er kjedelig. Og så betyr det at vi har noe å jobbe med i forhold til at vi setter en standard vi vet hvor skal være og så skal vi jobbe for å oppnå den over alt, sier Farstein Kjørsvik, direktør for bilistmarkedet, A/S Norske Shell.

bensinstasjontest2 (Foto: TV 2 hjelper deg)
bensinstasjontest2 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Statoil klart best

Det var svært jevnt mellom YX og Esso i testen. Nest dårligst plassering får likevel Esso. Noen av Esso-stasjonene hadde problemer med å finne riktig lyspære. Andre kunne ikke bytte vindusviskeren.

YX får andreplass i testen. Men, på verktøyfronten står det dårlig til med YX. Ingen av stasjonene kunne låne oss en skiftenøkkel. En av stasjonene kunne ikke finne riktig pære og en av stasjonene kunne ikke bytte vindusviskeren.

Staoil kommer klart best ut i testen vår. Statoil er den jevneste stasjonen og får bare to trekk totalt. En av stasjonene var usikker på hvilken pære vi skulle ha. Men, vil du låne verktøy bør du stoppe på Statoil. En av stasjonene manglet en skiftenøkkel, ellers var alt verktøyet på plass.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter