LeneAAAAAA (Foto: Glenn Svendsen , © ps)
LeneAAAAAA (Foto: Glenn Svendsen , © ps)

Lene Alexandra truet med selvmord for å få psykologhjelp

Nå refser refser hun regelverket.

I et nytt innlegg på hjemmesiden sin forteller Lene Alexandra Øien om sin tøffe oppvekst.

Da hun var 14 år gammel ble hun diagnosert som manisk depressiv, etter at hun skal ha overdrevet og sagt at hun ville ta livet av seg selv.

I innlegget gir Lene Alexandra uttrykk for at hun mener det er altfor vanskelig å få tilstrekkelig hjelp i slike tilfeller.

Les også: Lene Alexandra: – Mannfolk er bare mas!

Løy for å få hjelp

I innlegget skriver hun at Lene Alexandra at hun før hadde mer enn nok med sine egne utfordringer, men at hun nå er i ferd med å bli mer selvsikker slik at hun kan hjelpe andre.

«Det er så mange som sliter der ute på det psykiske plan og dessverre er veldig mange redd for å be om hjelp. Det er ikke alltid man får hjelp heller om man ikke er “syk nok”», skriver hun.

At en nær venn av artisten ikke fikk psykologhjelp fordi han visstnok ikke var syk nok, gjør henne trist.

«Selv var jeg i en alder av 14 smart nok til å overdrive og si jeg ville ta livet av meg selv og da fikk jeg psykologtime med en gang, men da fikk jeg også diagnosen manisk depressiv. Jeg spør meg selv i dag om diagnosen var rett. Når du er 14 år velger du jo å stole på psykologen», skriver hun videre.

Tungt tid

I et intervju med «God kveld Norge» i august 2008 snakket hun også ut om en oppvekst preget av problemer.

Se intervjuet med Lene Alexandra her:

505654

– Helt siden jeg var 13, så har vel jeg syntes at det meste har vært dritt, og ikke helt skjønt meningen med noe. Jeg har snakket med forskjellige voksne mennesker, psykologer og alt mulig for å prøve å bli mer glad i livet. Det er liksom en prosess som jeg har gått gjennom. Ungdomstiden min har ikke vært noe kul. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg var ikke så veldig positiv og jeg hadde ikke så god selvtillit, sier hun i intervjuet.

I likhet med i det nye innlegget på hjemmesiden sin, fortalte hun i intervjuet at hun til slutt fikk profesjonell hjelp.

– Jeg ville forbedre meg så jeg valgte å ta kontakt med noen som kunne hjelpe meg. Det som var greia var at det var veldig vanskelig å få tid hos psykolog, hvertfall i den offentlige sektor. Jeg måtte faktisk gå så langt som å si at jeg ville ta livet av meg, da først fikk jeg time hos psykolog.

– Men det skulle du ikke altså?

– Nei, jeg hadde ikke planer om å ta livet av meg. Jeg gir ikke opp så lett, men da fikk jeg hvertfall tid hos psykolog, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Leneaaa (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
Leneaaa (Foto: Glenn Svendsen, © ps)

Åpenhet

På hjemmesiden forteller Lene Alexandra at hun aldri har vært redd for å be om hjelp, og at hun dermed har truffet fantastiske mennesker på veien som har dyttet henne inn på rett sti. Hun mener også at åpenhet har vært en viktig faktor til at hun har det bedre nå.

« Når jeg forteller om mine egne erfaringer rundt ulike hendelser gjør jeg det fordi jeg ønsker å hjelpe andre mennesker, skriver hun».

– Stort problem

Kommunikasjonssjef i Rådet for psykisk helse, Ragnhild Heggen er klar på at lange ventelister er et stort problem.

– Offentlige psykologer operer ikke med organiserte ventelister, noe som er et av problemene. Om man får en henvisning til psykolog så får man en liste med mange navn, avhengig av hvor du bor. Deretter må man selv ringe rundt for å høre hvem som har ledig kapasitet, på samme måte som ved valg av fastlege, sier hun til «God kveld Norge».

Heggen mener likevel at det finnes alternativ hjelp for de som trenger det, men at fastlegene er for dårlig til å opplyse om dette.

– Det finnes kjempeflinke folk rundt om i kommunene, psykiatriske sykepleiere og det finnes støtte -og samtalegrupper. Dessverre vet altfor få om dette og det gjelder fastlegene også. De er forferdelig dårlige til å orientere seg om hvilke tilbud som finnes og det er veldig synd, sier Heggen.

Lene Alexandra Øien ønsker ikke å kommentere blogginnlegget sitt.