Radaranlegg utenfor Benghazi skal være bombet

De internasjonale styrkene i Libya bombet mandag kveld radaranleggene ved to luftforsvarsbaser utenfor Benghazi, ifølge TV-kanalen Al Jazeera.

De to basene ligger øst for den opprørskontrollerte byen.

Mandag kveld ble også libyas hovedstad Tripoli bombet for tredje natt på rad.

Lyden av antiluftsskyts ble hørt etter mørkets frambrudd mandag, meldte AP.

Gaddafi bombet vest i landet

Mandag kveld kom også melding om at libyske regjeringsstyrker mandag bombet byen Zintan i den vestlige delen av landet, ifølge øyenvitner. Noen av innbyggerne skal ha søkt tilflukt i huler utenfor byen.

– Det befinner seg nå minst 40 stridsvogner ved foten av fjellene utenfor Zintan, forteller en lokal innbygger på telefon til nyhetsbyrået Reuters.

Han sier angrepet på byen begynte før helgen, og at regimet mandag sendte flere soldater til området.

En sveitsisk journalist i byen sier kvinner og barn har søkt tilflukt i huler i et skogsområde i nærheten av byen. To opprørere skal ha blitt drept mandag, i tillegg til flere regjeringssoldater.

Ikke noe nytt Libya-møte i Sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd har avvist et forslag fra Libya om å holde et nytt møte om situasjonen i det nordafrikanske landet.

Det er den libyske utenriksministeren Moussa Koussa som i et brev har bedt Sikkerhetsrådet om å diskutere den «militære aggresjonen» mot Libya.

Kina sørget for at henvendelsen ble drøftet bak lukkede dører mandag. Det ble ikke besluttet å holde noe nytt møte, men det er allerede planlagt at generalsekretær Ban Ki-moon skal orientere om situasjonen i Libya og håndhevelsen av flyforbudet torsdag.

(©NTB/TV2)