sigurd sollien
sigurd sollien

Dette er en av vårens viktigste tendenser

Sigurd Sollien får ros av Jan Thomas for å bruke vågale farger. Tør du?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer ser vi en fargeeksplosjon av knallfarger som rødt, neongult, siturs og irrgrønt, samt duse sukkertøysfarger som rosa, lyseblått og turkis. Forbi er nedgangstider og sobre fargepaletter. Velkommen til en ny vår, der alt er lov!

LES OGSÅ: Finn fargen som kler deg

Uvanlige fargekombinasjoner og ton-i-ton

Denne sesongen har designerne latt seg inspirere av fargenes verden, og sendt modellene nedover catwalken som barn av regnbuen. Hos både Prada og Jil Sander var det uvanlige fargekombinasjoner som stod i fokus, mens trenden hadde et mer nedtonet uttrykk med ton-i-ton innenfor samme fargesjatteringer hos blant andre Christopher Kane.

Slik bruker du trenden

– På catwalken har vi sett farger i spreke og ganske vågale sammensetninger. Men synes du det kan bli litt mye, er det ingenting i veien for å begynne forsiktig med et ensfarget antrekk hvor ett enkeltplagg lyser opp. Kombinér for eksempel den lille sorte med en knallfarget clutchveske, eller et trendy denimantrekk med en skjorte eller et par sko i sterk farge, sier mote- og skjønnhetsjournalist i TV2.no, Kjersti Skar Staarvik.

– Liker du å ta sjanser i klesveien, kan du prøve deg frem med nye og uvante fargekombinasjoner som rødt og rosa eller rødt og knallgrønt. Siden sminketrendene også er litt vågale denne sesongen, kan du la knallfargene gå igjen også på lepper og øyne, sier hun.

Få flere tips til hvordan du bruker trenden:

* Tenk over hva som kler deg. Bruk fargehjulet for å finne fargene som fremhever dine naturlige farger.

* Hold tilbehøret til et minimum hvis du går for sesongens uvanlige fargekombinasjoner eller ton-i-ton innenfor samme fargesjattering.

* Bruk oppsiktvekkende tilbehør i knallfarger hvis du går for en nøytral silhuett.