Mazda RX 8_2003 interior
Mazda RX 8_2003 interior

Mazda RX-8: En av de morsomste bilene du kan kjøpe

Fireseters coupe med mange kule løsninger. Og nå er den billig!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Eg er snart 18 år og ønsker meg VELDIG en Mazda RX-8. Kan du fortelle meg noen fordeler og ulemper med bilen? Det jeg vet så langt (som passer for meg) er at den har fire seter så jeg kan ha med venner, den går fort og er sporty, ser sexy ut, som er veldig viktig.

Vet du om stereoen er noe bra i den bilen? Og hva er det billigeste jeg kunne fått bilen til nå, og hvor mye tror DU den vil koste om 2,5 år. Som jeg ser den annonsert nå, ligger den på 250 000 til over 300 000.

Benny svarer:

Heisann! Dette er en kjempekul bil! Skjønner godt at du har lyst på en RX-8, en bil jeg regner som en fremtidig klassiker.

For å ta prisen først: Det er ikke lenge til de rimeligste utgavene ramler under 200 000 kroner. Dette er en av de bilene vi følger med på i bruktmarkedet og den billigste akkurat nå er priset til 215 000, den har faktisk ikke gått mer enn 71 000 kilometer. RX-8 appellerer nok til en relativt smal målgruppe, det gjør at verditapet hele veien har vært høyt.

Om to og et halvt år nærmer vi oss nok 150 000 kroner for eksemplarer som har gått langt og du bør kunne få veldig fin bil for rundt 200 000 kroner.

Dessverre har det vært endel motorproblemer på RX-8. Den karakteristiske wankelmotoren har gitt noen av eierne problemer og det er ikke helt uvanlig at motor allerede har vært byttet. Ut over det er det lite tull og vanlig Mazdakvalitet.

Jeg mener at de fleste av disse bilene er utstyrt med Bose-stereo, blir det for snaut får du heller bytte ut f. eks høyttalerne, det er jo gjerne det svakeste leddet når det gjelder lyd.

RX-8 er veldig smart til å være coupe. To voksne sitter helt greit i baksetene og du får faktisk også med deg endel bagasje. Den er morsom å kjøre og motoren gir et herlig skyv. Håper du får realisert denne drømmen din!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Mazda-RX-8_forfra
Mazda-RX-8_forfra

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: