Photo-of-Rebecca-Black-Pictures
Photo-of-Rebecca-Black-Pictures

YouTube-mobbeoffer selger snart mer enn Britney

Rebecca Black (13) er blitt kalt verdens dårligste artist og hetsen har haglet på nett. Men på iTunes går salget strykende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rebecca Black ble i forrige uke et internettfenomen av de sjeldne. En måned etter musikkvideoen hennes «Friday» ble lagt ut på YouTube er den blitt sett 26 millioner ganger. Interessen for Black tok av etter en amerikansk komiker skrev om videoen på bloggen sin under tittelen «Låtskriving er ikke for alle».

«Jeg håper du dør»

Antallet visninger av videoen er imponerende, men Black er ikke blitt et fenomen fordi folk synes hun er dyktig. Nesten all oppmerksomheten 13-åringen har fått, er av det negative slaget. Låten hennes har fått mye pepper, og ifølge Wikipedia har den blitt stemplet som «bisarr» og «fantastisk elendig». På Twitter og Facebook hagler kritikken, og det kryr av drøye meldinger som «jeg håper du dør» på nettstedene.

Søndag var Harry Potter-skurken Bellatrix Lestrange trendig topic på twitter, etter en mengde twitterbrukere retweetet denne meldingen:

«Bellatrix Lestrange killed one Sirius Black. Now we're waiting for her to kill his Muggle relative, Rebecca.»

Den som ler sist

Rebecca Black ble både sjokkert og lei seg av all hetsen, men den som ler sist, ler best. 13-åringens drøm har alltid vært å bli stjerne, og det var også motivasjonen for å henvende seg til et profesjonelt plateselskap for å få hjelp til å skrive en låt og lage en musikkvideo. Foreldrene punget ut med 12.000 kroner for herligheten, og det har helt klart lønt seg.

«Friday» ligger nemlig nå på 19. plass på iTunes topp 100 liste, og det er foran artister som Katy Perry, Usher og Enrique Iglesias. Britney Spears ligger to fattige plasser foran henne, og LALate news spår at Black kan ta igjen superstjernen i løpet av noen dager.

Simon Cowell er fan

Det er uklart hvor mye penger hun har tjent til nå, men hun har den fordelen at hun slipper å dele fortjenesten med plateselskap eller distributører.

All medieoppmerksomheten har også gitt henne prominente fans. Simon Cowell har uttalt til People at han gjerne vil treffe henne.

— Folk som greier å skape så mye bråk på bare en uke, ønsker jeg å treffe. Jeg elsker sånne mennesker, sa han.