Solskjær, Sarpsborg 08 (Foto: SCANPIX/)
Solskjær, Sarpsborg 08 (Foto: SCANPIX/)

Marerittstart for Solskjær

Molde gikk på en kjempesmell i seriepremieren mot nedrykkstippede Sarpsborg.

Sarpsborg 08 - Molde 3-0 (0-0)

Ole Gunnar Solskjær pratet om viktigheten av såkalt «pass and move»-fotball i forkant av Tippeliga-debuten som trener.

Se kampsammendrag i videovinduet over - eller gå til TV 2 Play.

Samtidig understreket han at det vil ta tid for laget å beherske fotballen han ønsker at laget skal spille.

Det ble bevist til gagns i flomlyset på Sarpsborg stadion i kveld.

Avgjorde på tre minutter
I løpet av tre minutter knuste hjemmelaget Moldes håp om poeng. Først scoret Martin Wiig på en retur etter at innbytter Erik Jonvik hadde hamret ballen i tverrliggeren.

Så økte Jo Nymo Matland på et frispark fra 20 meter – litt hjulpet av passivt keeperspill av landslagsaktuelle Espen Bugge Pettersen.

Kvarteret før slutt ble vondt verre for Molde, da Øyvind Hoås viste frem spisskompetansen sin og headet forbi Molde-keeperen etter å ha trukket seg fri fra Vegard Forren.

3-0 – og marerittet var komplett for Solskjær.

– Slik er fotball. Det første målet var et fantastisk skudd og godt fulgt opp av han som headet den. Det andre var et fantastisk frispark. Det er lite man vi gjøre med to slike fantastiske prestasjoner. Det siste burde vi kanskje ha stoppet, men Øyvind (Hoås) var god i boksen der, sier Solskjær til Max.

Molde best i første omgang
Det kunne – og kanskje også burde – dog ha endt annerledes for moldenserne.

Gjestene dominerte banespillet i store deler av førsteomgang med kjapt og presist pasningsspill.

Sjekk TV 2 Sportens Tippeligatips for 2011 her.

Makhtar Thioune og Pape Pate Diouf hadde store sjanser til å sende Molde i ledelsen, men hver gang sto Sarpsborg-keeper Magnus Hjulstad i veien.

Etter sju minutter kom han ut og blokkerte et skudd fra Thioune, før han snaut kvarteret før pause var lynkjapt nede i hjørnet og reddet forsøket fra Diouf etter en innøvd frisparkvariant.

– Mål forandrer kamper, og de to vi fikk imot forandret hele kampbildet for oss, sier Solskjær.

Alt snudde i andre omgang
Sarpsborg hadde også muligheter foruten målene – den største av dem alle bare ett minutt og 22 sekunder ut i oppgjøret.

Michael Røn, som senere måtte ut med strekkskade, skjøt overraskende, og Molde-backen Magne Simonsen kunne lettet se klareringsforsøket sitt smelle i tverrliggeren oppe ved krysstangen.

– Vi har vår måte å spille på. Vi kan ikke gjøre noe annet. Det ser vi i andre omgang, når vi er oss selv. Da er vi gode. Det må vi bare holde på, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen.

For i andre omgang var det et helt annet Sarpsborg-lag som kom på banen. Det førte til Moldes første serietap på ni kamper – og Solskjærs første som Tippeliga-trener.

Holder fast ved filosofien
Solskjær velger likevel å ta tapet med fatning - og et smil.

– Jeg skifter ikke filosofien min. Det er en liten test for guttene, selvfølgelig, med 0-3. Kanskje de tror de er blitt veldig dårlige fotballspillere over natta, men det har de ikke, sier Solskjær til Max.

Se intervju med Ole Gunnar Solskjær i TV 2 Play

– Vi må bare tro på det vi holder på med. Hadde vi scoret i første omgang ville det blitt en helt annen kamp, konstaterer Solskjær, og medgir at det skal bli spennende å følge Sarpsborg fremover - og at han er glad for at laget har to uker på å nullstille seg foran hjemmemøtet med Tromsø.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Slik startet lagene:

Sarpsborg 08 (4-1-2-1-2): Magnus Hjulstad - Berat Jusufi, Ole Heieren Hansen, Kjetil Berge, Jo Nymo Matland - Joackim Jørgensen - Tom Erik Breive, Morten Giæver - Michael Røn - Øyvind Hoås, Martin Wiig.

Benken: Heier, Wembangomo, Eyde, Ødegaard, Jonvik, Trulsen, Roberts.

Molde (4-3-3): Bugge Pettersen - Simonsen, Steen, Forren, Johansson - Wolff Eikrem, Thioune, Hoset - Diouf, Angan, Chukwu.

Benken: Valderhaug, Vatshaug, Holm, Berg Hestad, Moström, Ulvestad, Gatt.