Rosenborg har hentet danske Jim Larsen og Jon Inge Høiland i forsvarsrekka, samt Daniel Fredheim Holm og afrikanske Boti Goa i angrep. Klubben har siden januar jobbet intensivt med å få på plass en defensiv midtbanespiller som erstatning for Anthony Annan, men innser nå at de ikke lykkes i denne omgang.

– Det ser ut som vi spiller første halvdel av sesongen med de vi har i dag, sier Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

Skuffet Jönsson
Overgangsvinduet stenger først 31. mars, men Rosenborg ser det som usannsynlig at de finner riktig spiller innen den tid. Nytrener Jan Jönsson innrømmer at han er skuffet over ikke å få på plass spillertypen han hele tiden har ønsket seg.

– Ja, men vi konsentrerer oss om Brann-kampen. Får vi ikke en erstatter klarer vi oss med de vi har, så får vi titte frem mot sommeren, kommenterer Jan Jönsson.

Talentspeider Stig Torbjørnsen fortsetter letingen etter spillere i utlandet, mens Rosenborg forgjeves har forsøkt å hente hjemlige spillere som Celso Borges (Fredrikstad), Fredrik Nordkvelle (Strømsgodset), og Tromsøs Kara.

– Vi har ikke lyktes i vinter, men vi vil fortsatt forsøke å hente gode spillere i Norge som kan forsterke Rosenborg. Vi har ikke fått erstattet Anthony, så vi får bruke tida frem til sommeren for å se om vi finner den spillertypen, forklarer Erik Hoftun.

Skjelbred blir sentral
Løsningen blir i første omgang trolig å kjøre inn Per Ciljan Skjelbred sentralt i banen, sammen med Markus Henriksen slik treneren prøvde på fredagens trening.

– Det kan være at de slår sammen sin spilleforståelse og ser til at vi får balanse i laget. En kan gå litt høyere i banen når muligheten er der, og en passer mer på, sier Jönsson

PS! RBK tar ut laget mot Brann etter lørdagens trening. Nyinnkjøpte Jim Larsen er tenkt å danne stopperduoen sammen med Mattias Bjärsmyr, men var småsyk fredag ettermiddag. Mushaga Bakenga og Rade Prica blir trolig spisser. Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred spiller på midten, mens RBK ennå håper å få Morten Moldskred friskmeldt etter lyskeskade.