Mats Zuccarello Aasen. (Foto: Henny Ray Abrams/Ap)
Mats Zuccarello Aasen. (Foto: Henny Ray Abrams/Ap)

Zuccarello nyter livet i New York: – Du vet aldri hvor lenge det varer

Norges største ishockeyprofil må levere i hver eneste kamp.

New York Rangers' Mats Zuccarello Aasen har etter hvert fått en høy stjerne blant fansen i verdensmetropolen, men oslogutten vet at det ikke nytter å hvile på laurbærene i verdens beste hockeyliga.

– Det er folk her som er ute av laget, som vil inn. Så du må selvfølgelig levere hver kamp, og gjøre det bra på trening, sier Zuccarello, som ikke legger skjul på at han har fått oppfylt guttedrømmen.

Se intervju med Zuccarello i videovinduet øverst i artikkelen

– Jeg har spilt en NHL-kamp, og det var målet mitt. Nå vil jeg fortsette, og bli en del av laget for godt.

Regnet med straffebom
I løpet av debutsesongen i NHL har nordmannen markert seg som en av ligaens skarpeste straffeskyttere, men etter hvert har den utrolige statistikken falmet noe.

– Selvfølgelig kommer du til å bomme på noen straffeslag. Det er gode målvakter i denne ligaen, så jeg var forberedt på å misse noen ganger, men du prøver selvfølgelig ikke å bomme, sier Zuccarello Aasen.

Mats Zuccarello Aasen. (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)
Mats Zuccarello Aasen. (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)

– Du har folk på deg hele tiden
23-åringen kom til Rangers fra svenske Modo i mai, men måtte bruke litt tid hos farmerlaget Hartford Wolf Pack (nå Connecticut Whale) for å tilvenne seg den nordamerikanske hockeyen.

– Her er det mer «spill og jag». Du har folk på deg hele tiden. Det er mindre plass på isen, og veldig energisk spill. Du må jobbe mye raskere med pucken. Selvfølgelig er det også bedre motspillere, så du må spille bedre, forklarer Zuccarello Aasen.

Fra småby til storby
Også utenfor isen er det visse forskjeller på lille Örnsköldsvik og gigantiske New York, men Zuccarello Aasen har funnet seg raskt til rette på grunn av noe han mener er et fantastisk lagmiljø.

– Det er veldig bra. Jeg bruker mye tid med de andre unggutta. Også de eldre gutta hjelper meg mye, så det er en bra miks. Vi er alle venner her, og det gir deg selvtillit både på isen og utenfor, sier stortalentet.

– Jeg nyter det virkelig, og vil nyte det så lenge jeg kan. Du vet aldri hvor lenge det varer, så du forsøker bare å være ydmyk, nyte det mest mulig og spille tøft.

Ligger på sluttspillplass
Natt til lørdag skal Zuccarello Aasen igjen i aksjon, når New York Rangers tar imot Montréal Canadiens i Madison Square Garden.

Rangers ligger for øyeblikket på syvendeplass i Eastern Conference. De åtte beste får plass i sluttspillet.