oks (Foto: Privat)
oks (Foto: Privat)

Cecilies hund stakk fra kennelen – fikk beskjed etter fire dager

Hunden Stewie har vært borte siden slutten av desember. Her får du tipsene for hvordan du velger kennel.

Cecilie Andrea Torp (19) opplevde alle hundeeieres mareritt: Da hun kom tilbake fra sydenferie fikk hun beskjed om at hunden Stewie (2) hadde rømt fra Oslo Kennel og Hundepark fire dager tidligere.

Stewie, av rasen BichonHavanais, rømte da en hundepasser glemte å lukke porten.

«Puddelkø»på E6

Det tok ikke lang tid før Stewie forvillet seg ut på E6. Mens P4 rapporterte om «puddelkø», var Cecilie uvitende om hundens desperate flukt.

– Stewie er en nervøs hund som er engstelig for fremmede. Hadde noen som kjenner Stewie vært med på letingen hadde han kommet bort til de med en gang, sier Torp.

Les også: Robin nektes erstatning for ødelagte felger

Kan skje

– Når du leverer en hund på kennel regner du med å få den tilbake. At en hund rømmer kan skje, selv om kennelen burde sikre seg mot dette på best mulig måte. Men at det tar fire dager før eieren blir varslet er veldig uheldig, sier Stepanka Horakova i Norsk Kennel Klub.

Hunder tåler mer enn man tror, mener Horakova, som påpeker at det finnes solskinnshistorier om hunder som kommer tilbake.

Beklager på det sterkeste

Oslo Kennel og Hundepark varslet både Politiet og Viking og rømningen- men de varslet ikke eieren.

– At Stewie røte var et uhell som vi beklager på det sterkeste. Vi varslet ikke eieren fordi hun var på ferie. Dette angrer vi på ettertid. Vi skulle gitt beskjed med en gang, sier Tonje Kristoffersen, som er ansatt hos Oslo Kennel og Hundepark.

Les også: Grethe nektes ombord på flybussen med hunden Ask

Raus finnerlønn

Som kompensasjon har de overført 20 000 kr til Cecile Andrea Torps konto. Penger hun kan bruke til ny hund eller finnerlønn.

– Det er en veldig vanskelig situasjon, for en hund er uerstattelig. Men vi har gjort alt vi kan for å finne Stewie, og vi har betalt en erstatning til eieren, sier Kristoffersen.

Les også: Gratisturen kostet 2000 kroner

Leter dag og natt

I månedene etter rømningen har Cecilie Andrea Torp brukt både dag og natt til å lete etter den lille hunden sin, hengt opp plakater, blitt intervjuet i radio og avis, og etterlyst Stewie på nett.

– Det har vært veldig vondt. Jeg tror man må være hundeeier selv for å skjønne hvor glad man blir i hunden sin. For meg var han nesten som et barn, sier Torp.

Torp har tapetsert byen med etterlysningsplakater, blitt intervjuet i radio, meldt Stewiesavnet på utallige nettsider og vært intervjuet i en rekke aviser.

Håpet til Cecilie er nå at noen har tatt til seg Stewie, men vil leverer han tilbake mot finnerlønnen på 20 000 kr.

Slik velger du Kennel

- Besøk kennelen uanmeldt.

- Snakk med andre hundeeiere, og spør om deres erfaringer.

- Sjekk om kennelen dekker din hunds behov.

- Still spørsmål omkring hygiene og turrutiner.

- Spør om sikkerhetsrutinene.

- Undersøk om kennelen er godkjent av Mattilsynet. Det er forbudt å drive dyrepensjonat uten tillatelse fra Mattilsynet.

- Sjakk at vaksinene er gyldige. Alle hunder som skal på kennel skal være vaksinert.

Slik sikrer du hunden din

- ID-merk hunden din. ID-merking er viktig for å finne tilbake til eier ved påkjørsler eller ved funn av eierløs hund ute. Det kan gjøres på to måter, enten ved en microship eller øretatoering. Veterinæren injiserer chippen, som ligger i en liten glasskapsel, under hunden på venstre side av halsen til hunden. ID – merking kan sammenlignes med å få en vaksine. Chipen kan avleses med en skanner hos politi, veterinærer osv.

- En hundeforsikring dekker utgifter ved sykdom, ulykke eller død. Hva som dekkes i de ulike hundeforsikringene varierer. Velg en som passer dine behov og ønsker.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter