Jan Jönsson ser på  Henning Hauger. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Jan Jönsson ser på Henning Hauger. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Stabæk-ledelsen provosert av Jönssons Hauger-flørt

Jan Jönsson røper at han ønsker å hente Henning Hauger til Rosenborg. Det liker Stabæk svært dårlig.

Se intervjuet med Jönsson i videovinduet over.

Rosenborg har fått hentet inn den danske stopperen Jim Larsen, og den afrikanske spissen Bota Goa er også på plass. Nå konsentrerer klubben seg for fullt om å få på plass en midtbanespiller.

– Vi forhaster oss ikke inn mot seriestart, men vi vil utnytte de dagene som er igjen i mars, sier Jan Jönsson, vel vitende om at overgangsvinduet varer ut måneden.

– Vil ikke tråkke Stabæk på tærne
RBK-treneren er klar på at Anthony Annan etterlot seg et tomrom på midtbanen, og mener tidligere elev i Stabæk Henning Hauger er den perfekte erstatter

– Han er det nærmeste du kommer en Anthony Annan i Norge.

Stabæks midbanespiller har ikke lagt skjul på at han ønsker nye utfordringer etterhvert, og den tidligere Jönsson-eleven står høyt på RBK-trenerens ønskeliste,

– Ja, det kan du si, som spillertype gjør han det. Jeg vil ikke trampe noen i Stabæk på tærne, men vil de selge ham ville det vært veldig passende for vår del. Vil de ikke det, får vi lete på annet hold, sier sier Jönsson til TV 2 Sporten.

Uttalelsene står i skarp kontrast til det Jönsson sa da han ble klar for Rosenborg i fjor sommer. Da hevdet han at han ikke kom til å forsøke å hente noen Stabæk-spillere til sin nye klubb.

– Nei, det er ikke planer om det, sa Jönsson den gangen.

Les mer: Jönsson: - Ingen planer om å hente Stabæk-spillere til RBK

Stabæk: – Useriøst!
Stabæks sportssjef Inge André Olsen er lite imponert over Jönssons uttalelser om Hauger og mener Jönsson ikke bør snakke om andre lags spillere i media.

– Først og fremst kan jeg si at Rosenborg og Janne bør konsentrere seg om sine egne spillere inn mot seriestarten. Dersomde ønsker seg Stabæk-spillere, bør de gå frem på rett måte og ikke ytre interessen gjennom media. Vi har ikke mottatt noe konkret bud, og heller ikke hørt noe fra Rosenborg. Jeg regner med at de vil komme med en formell henvendelse til oss hvis de vil noe med Henning (Hauger) eller noe annen fra Stabæk, sier Olsen til TV 2 Sporten.

– Utgangspunktet er at han skal bli i Stabæk. Så lenge Rosenborg ikke har kommet med et bud, er det umulig å forholde seg til. For meg så blir det useriøst at de spekulerer i media om hvorvidt Stabæk kunne tenke seg å selge en spiller. Da må de komme med et bud, så skal de få svar, fortsetter Olsen.

– Og hva vil det svaret være?

– I utgangspunktet har vi 19 spillere i A-lagsstallen og de 19 skal spille i Stabæk denne sesongen. Men kommer det nok penger på bordet for en av våre spillere er verden slik at vi må vurdere budet.

Kontrakten løper ut
Basert på Inge André Olsens uttalelser virker det lite sannsynlig at Stabæk vil gå med på å selge sin landslagsspiller til en konkurrerende klubb. Noe som imidlertid taler til Rosenborgs fordel er at 25-åringens kontrakt med Stabæk løper ut etter denne sesongen.

Olsen forteller at Stabæk er inne i en prosess med Hauger med tanke på en forlengelse av kontrakten, men at de har forståelse for at Huger har et ønske om å prøve seg i utlandet.

– Henning har ytret ønske om å spille utenlands og vi har stor respekt for det. Han har vært i klubben hele karriéren og ingenting vil være bedre enn at Henning får oppfylt drømmen sin, samtidig som Stabæk får penger for ham. Vi jobber sammen med spilleren om dette, sier sportssjefen.

Jan Jönsson ser på Henning Hauger. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Gir opp Borges
RBK har den siste tiden forsøkt å hente Celso Borges fra Fredrikstad, og den ettertraktede 22-åringen vil ikke forlenge sin kontrakt med FFK.

– Han tilhører den kategorien jeg ser som spilleskikkelig med god forståelse, ikke Anthony Annan-typen, men med bra spilleforståelse gjør man også stor nytte for et lag.

Fredrikstad har imidlertid avslått RBKs interesse og bud på Borges, og Jönsson har foreløpig gitt opp å hente 22-åringen.

– Ja akkurat nå er vi klar over at han blir Fredrikstad-spiller og forstår de signalene som kommer derfra, sier Jönsson.

PS: I TV 2s Tippeligatipset, der Stabæk blir tippet som nummer åtte i årets sesong, sier TV 2-ekspert Petter Myhre at han ikke ville byttet bort Hauger med noen annen spiller i Tippeligaen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Terminliste