Brann tap (Foto: TV 2/)
Brann tap (Foto: TV 2/)

Brann ydmyket av 2. divisjonsklubben Nest-Sotra

– Vi skal vinne hundre av hundre ganger, sukker Erik Mjelde etter tapet i generalprøven.

Brann skulle egentlig ha målt krefter med Start søndag ettermiddag, men grunnet flytrøbbel kom ikke Brann-laget seg til Kristiansand i tide.

Bergenserne prøvde seg derfor heller mot Nest-Sotra, som viste seg å være en mer enn vrien nok motstander for Erik Mjelde og co.

– Jeg personlig skjemmes over dette, sier Erik Mjelde til TV 2 Sporten.

– Hodet vårt er nok innstilt på Rosenborg-kampen kommende søndag, men vi skal aldri tape for andre Bergenslag, og mot et 2. divisjonslag som Nest-Sotra skal vi vinne hundre av hundre ganger, sier Mjelde videre.

God åpning
Brann viste imidlertid gode takter i åpningen av kampen da Kim Ojo satte inn 1-0 etter bare seks minutter.

Deretter produserte tippeligaklubben flere brukbare muligheter, men verken Diego Guastavino, Erik Mjelde eller Bjørnar Holmvik klarte å øke ledelsen før hvilen. I stedet var det Kim-Rune Hellesund som ga Nest-Sotra et godt utgangspunkt da han utlignet fra 11-metersmerket etter 45 minutter.

Snekkevik ydmyket storebror
Andre omgang fortsatte som den første endte, et effektivt Nest-Sotra straffet et ineffektivt Brann-mannskap ytterligere to ganger – begge scoringer signert Kristoffer Snekkevik.

Brann klarte ikke å slå tilbake, og kampen endte dermed 1-3 – bare seks dager før serieåpningen mot Rosenborg.

– Jeg tror ikke de er særlig skremt på Lerkendal etter dette, sier Brann-trener Rune Skarsfjord etter kampen.

Han tar noe av ansvaret for det pinlige nederlaget.

– Jeg tar litt selvkritikk for å ha arrangert denne kampen. Hodene til spillerne var ikke her i dag, men vi skal selvfølgelig ikke tape for Nest-Sotra, sier Skarsfjord.

I Brann-leiren får man stole på at en dårlig generalprøve skal gi en god premiere, men dét er slett ikke Erik Mjelde sikker på at fadesen mot Nest-Sotra betyr.

– Hvor står Brann i dag?

– Jeg vet ikke helt.