Illustrasjonsfoto. Bildet viser Kjernen under en kamp på Lerkendal tidligere i sesongen.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Illustrasjonsfoto. Bildet viser Kjernen under en kamp på Lerkendal tidligere i sesongen. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

RBK-fansen med stikk til Brann: – Gjør ingenting om Brann rykker ned

Flere medier tipper Brann på nedrykksplass den kommende sesongen. Det er spesielt Rosenborg-fansen fornøyd med.

Bergen (TV 2 Sporten): Endelig er ventetiden over.

Jeg synes det har vært en tabloid fremstilling om Brann. De selger sikkert mer aviser på å si at Brann rykker ned. Selv tror jeg realistisk at Brann kommer til å kjempe om en plassering bak medaljeplassen.

Førstkommende helg braker det løs i Tippeligaen, med søndagens hovedkamp på TV 2 mellom Brann og Rosenborg som et av høydepunktene.

LES OGSÅ: Her er TV 2 Sportens tabelltips for 2011-sesongen

Men for Brann-fansen har oppladningen ikke vært helt ideell.

– Brann rykker ned
Landets største avis, VG, har nemlig tippet at Brann rykker ned. TV 2 Sporten har plassert Brann på tredje sisteplass.

Tabelltipsene om Brann er artig lesning for Rosenborg-fansen.

– For meg gjør det ingenting om Brann rykker ned, gliser Kjernen-talsmann Kenneth T. Kjelsnes.

– Men det er klart det hadde jo vært litt rart om landets nest største by ikke lenger skulle hatt en klubb i Tippeligaen, innrømmer han.

– En tabloid fremstilling
Leder i Branns supporterklubb Bataljonen, Roger Lillebøe, mener mange medier tipper Brann på nedrykksplass først og fremst for å selge aviser.

– Jeg synes det har vært en tabloid fremstilling om Brann. De selger sikkert mer aviser på å si at Brann rykker ned. Selv tror jeg realistisk at Brann kommer til å kjempe om en plassering bak medaljeplassen, forteller Lillebøe.

Og forklarer hvorfor:

Det er klart at jeg hadde smilt litt ekstra dersom Rosenborg hadde rykket ned, selv om oddsen kanskje er litt større for det

– Brann er litt i den samme båten som mange andre klubber. De må satse på yngre spillere på grunn av den anstrengte økonomien, konstaterer han.

– Kjernens talsmann sier at han ikke bryr seg dersom Brann rykker ned?

–Det har jeg vel egentlig ikke så mye kommentarer til. Men det er klart at jeg hadde smilt litt ekstra dersom Rosenborg hadde rykket ned, selv om oddsen kanskje er litt større for det, svarer Bataljonen-lederen.

Tror på ny klassiker
I løpet av de siste årene har Rosenborg og Brann havnet i flere klassiske oppgjør – hvor Rosenborg til slutt har gått seirende ut.

Kjelsnes forventer imidlertid ikke lett match i søndagens TV 2-sendte hovedkamp – til tross for medienes dystre spådommer om Brann.

– Det blir nok ikke lett match. Men kampene mot Brann pleier å bli ganske så klassiske. Jeg er ikke så god til å tippe, men jeg tror at Rosenborg vinner, sier Kjernen-talsmannen.

– Og Rosenborg vinner seriegullet igjen?

– Vi tror fremdeles på gull, men jeg tror ikke det er like sikkert som i fjor. Husk at vi har mistet hele sentrallinjen i laget med markante, internasjonale spillere i spissen, poengterer han.

ÅLESUND  20101031.
Branntrener Rune Skarsfjord etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion i Ålesund søndag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
ÅLESUND 20101031. Branntrener Rune Skarsfjord etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion i Ålesund søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

– Brann vinner 2-0
Branns supportere tror på folkefest og seier mot Rosenborg i serieåpningen.

– Det er alltid tøft å møte Rosenborg. Men å møte dem allerede nå er ikke det dummeste tidspunktet – før serien har virkelig satt seg. Jeg tipper på 2-0-seier til Brann, forteller Lillebøe, som kan varsle om stor stemning i Bergen allerede.

– Vi supportere hadde et kickoff på søndag som du ikke får se andre steder. Vi hadde et show og en stemning der som skulle tilsi at vi var den åpenbare gullkandidaten, ler Lillebøe.

PS: TV 2 Sporten snakket med begge supporterlederne før Branns pinlige 1-3-tap for andredivisjonslaget Nest-Sotra.