Riccardo Ricco (Foto: Kerstin Joensson/Ap)
Riccardo Ricco (Foto: Kerstin Joensson/Ap)

Riccò: – Sykkelverdenen gjør meg kvalm

Den doptatte italieneren kommer ikke til å konkurrere igjen.

Den skandaleomsuste syklisten Riccardo Riccò kommer aldri til å sykle konkurranseritt igjen. Det er italieneren selv som, ifølge Cyclingnews, forteller dette til «Gazzetta dello Sport».

– Jeg har ingen ønsker om å konkurrere igjen. Jeg har gått videre. Hele sykkelverdenen gjør meg kvalm og dårlig. De prøvde å stoppe meg når jeg gjorde comeback, og nå har de fått viljen sin: Riccò har stoppet. La meg være i fred, sier Riccò.

Innrømmer ikke bloddoping
Italieneren ble tatt for doping under Tour de France i 2008. Han gjorde comeback i fjor, men ble nylig utestengt fra sitt eget lag, etter å ha havnet på sykehus.

Der skal Riccò visstnok ha innrømmet bloddoping, noe han nå benekter.

– Alt er oppspinn. Doktoren sier én ting, og jeg sier en annen. Men jeg var nesten død, og vet ikke hva jeg kan ha sagt. La oss se hva blodprøven sier. Jeg sa absolutt ingenting til doktoren, forteller Riccò.

LES OGSÅ: Sykkelstjerne håper Riccò blir utestengt på livstid

Etter at de nye dopingryktene blusset opp for en måned siden, mente Rabobank-rytteren Oscar Freire at Riccò burde få så streng straff som mulig.

– Det avsløres jo galskap daglig i denne sporten. Jeg håper de utestenger Riccò på livstid, sa Freire.

Sykling som hobby
Selv om det ikke ble en offisiell utestengelse, fikk Freire på mange måter viljen sin.

Etter mange sesonger som profesjonell syklist setter Riccò nå pris på å kunne ta det rolig på sykkelen. Han forteller at han klarer å kople av på en helt annen måte.

– Jeg sykler bare for moro skyld. Det startet for en uke siden. Jeg går ut når jeg vil, men ikke hver dag. Det er rolig og behagelig. Jeg kan snakke med venner og stoppe for en kaffe.

Vil bli barista
Nettopp kaffe kan Riccó få mye av, dersom planene om ny jobb går i boks.

– Nå vil jeg jobbe som barista. Jeg har alltid likt ideen, og har allerede forhørt meg rundt. Jeg vil få meg en vanlig jobb, slik som alle andre. Sykling har vært livet mitt frem til nå, sier Riccò.