Hyundai ix35
Hyundai ix35

Hyundai ix35: Dette er Bærums-SUV-en

Det mener i alle fall de som lever av å selge bil.

Få steder i landet er SUV-tettheten større enn i Asker og Bærum. Derfor var det vel ikke mer enn rett og rimelig at gratisavisen Nytt om Bil nylig inviterte representanter fra forhandlerne i dette distriktet til å ta med seg SUV-er og bli med på testing og kåring av Asker og Bærums folke-SUV.

Til sammen 11 biler sto på startstreken. Og etter at de var kjørt, veid og vurdert i åtte forskjellige disipliner, sto man igjen med en klar vinner: Nemlig Hyundai ix35.

Over halv million

Nytt om Bil kan fortelle at Hyundaien scoret jevnt høyt i alle disipliner og gikk helt til topps på motor og brukervennlighet. Til sammen fikk den 60 poeng – mens bilen som endte helt sist, Toyota Urban Cruiser, måtte nøye seg med 34,9 poeng.

Dermed får de som kanskje ikke helt assosierer Hyundai med ordene "Bærum" og "SUV" seg kanskje en liten overraskelse ... Vi snakker riktignok biler i det Nytt om Bil-definerer som "folke-SUV"-klassen, men her var det med både en VW Tiguan til 519 680 kroner, en Ford Kuga til 520 000 kroner og en BMW X1 til 573 100 kroner.

LES DUELLEN: Hyundai ix35 mot VW Tiguan

Uventet – og morsomt

Hyundaien var forresten ikke noen billigversjon den heller, i Premium-utgave og med 184-hesters dieselmotor med automatgir, kommer den på voksne 513 950 kroner.

– Dette var litt uventet – og så må jeg innrømme at det var litt morsomt også, i alle fall for meg. For blant alt jeg har drevet med i bilbransjen har jeg også vært bilselger i Bærum og solgt Hyundai, forteller Brooms bilekspert Benny Christensen.

Skikkelige bilsnobber?

– Ikke akkurat det vi forbinder med et snobbemerke?

– Nei, det er nok riktig og enda mindre den gangen jeg jobbet med Hyundai. Men husker godt da vi kom med Terracan, det var en sånn bil som plutselig appellerte til folk som ellers ikke ville vurdert en Hyundai. Slik er det nok også litt med ix35 nå. Og jeg synes alltid det er gøy når et litt overraskende merke vinner kåringer som dette.

– Men stemmer det at Asker- og Bærumsfolk er noen skikkelige bilsnobber?

LES OGSÅ: Her er en Hyundai for direktørene

Volvo XC60

– He, he, jeg vil si litt både og. Det er nok større tetthet av "snobbekunder" her enn de fleste andre steder i landet, men de aller, aller fleste kjører helt vanlige merker og i vanlige prisklasser. Der er vel bare det at vi lettere legger merke til de litt brautende bilene – og kanskje eierne også, sier Benny.

– Og hvis den kjøpegruppa skulle ha kåret "Bærums-SUV-en" – hva tror du de ville valgt da?

– Hmmmm, for fem år siden ville jeg nok sagt Range Sport. Men akkurat nå tror jeg det er en Volvo XC60. For også i denne målgruppa er nok de store og prangende SUV-ene litt ut. Men for dem som fortsatt vil ta'n helt ut er det nok Porsche Cayenne med hybrid – eller BMW X6.

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: Dette ble Norges mest solgte SUV i fjor

2010, Hyundai ix35  (Foto: Benny Christensen)
2010, Hyundai ix35 (Foto: Benny Christensen)