Onsdag kveld bestemte Høyres stortingsgruppe at de vil forhandle med Arbeiderpartiet om å innføre Datalagringsdirektivet. Torbjørn Røe Isaksen er den Høyre-politikeren som har stått fremst i kampen mot innføring av det omstridte EU-direktivet.

Nå har Snorre Valen fra SV startet støttegruppe for sin politiske motsander på Facebook.(ekstern lenke). Torsdag ettermiddag har gruppen over 1000 medlemmer.

«Erna Solberg har brukt partipisken og tvinger sin egen stortingsgruppe til å stemme for Dalagringsdirektivet.» skriver Valen på Facebook.

Vil forhandle

Et flertall av Høyres stortingsrepresentanter vedtok at partiet skal gå i forhandlinger med Arbeiderpariet om direktivet. Mindretallet på elleve er likevel stort nok til å kunne sørge for flertall mot det direktivet i Stortinget 5. april. Valen håper støtte på Facebook kan hjelpe Røe Isaksen til å holde på standpunktet sitt og ikke følge stortingsgruppens flertall.

– Torbjørn er en prinsippfast Høyre-mann. Med tverrpolitisk støtte er det lettere for motstanderne i Høyre å stå på sitt. De er på vippen, derfor er de så viktige, sier Valen.

Hevet over partipolitikk

Valen innrømmer at det er uvanlig å kjempe for en politisk motstander, men mener kampen mot Datalagringsdirektivet er så viktig at den er hevet over partipolitiske skillelinjer.

– Det vil legge et betydelig press på Høyre om tusenvis av folk hyller ham og ikke Erna Solberg den dagen Stortinget skal stemme over Datalagringsdirektivet, sier Valen.

Setter pris på støtten

Torbjørn Røe Isaksen tar støttegruppen med et smil. Han setter pris på støtten fra stortingskollegaen, men sier han fortsatt ikke har bestemt seg for om han skal stemme ja eller nei til direktivet i Stortinget. Men han tror han kan få flere råd av Valen:

– Om jeg skal stemme for noe jeg er mot, så må jeg få eksperthjelp fra Snorre Valen. SV kan jo dette. De har gjort det både i forbindelse med norsk deltagelse i Afghanistan og i biodieselsaken, sier Røe Isaksen til tv2nyhetene.no.

Han registerer at det er stort engasjement og at flere Høyremedlemmer har meldt seg inn i støttegruppen.

– Jeg kommer til å følge ekstra nøye med neste gang Snorre Valen stemmer mot sin egen overbevisning i Stortinget, ler Høyrerepresentanten.


FÅR STØTTE: Torsdag ettermiddag har støttegruppen for Torbjørn Røe Isaksen over 1000 medlemmer. (Foto: Facebook/ skjermdump)