klodenseier
klodenseier

Klöden tok den første fjelletappen

Overraskende spurtseier til den tyske veteranen.

Se innspurten i videovinduet over!

Det ble som ventet store endringer i sammendraget av etapperittet Paris-Nice etter dagens femte etappe. På etappen til Vernoux-en-Vivarais skulle rytterne blant annet over to førstekategori-fjell, noe som sørget for at spurterne hadde falt av før oppløpet.

Der var det en rutinert tysker som overrasket alle.

Takker lagkameraten
Andreas Klöden er ikke kjent for sine spurtegenskaper, men ved hjelp av lagkamerat Janez Brajkovic klarte Radioshack-rytteren å lure resten av konkurrentene. I mål var han en hjullengde foran spanjolen Samuel Sanchez.

– Det var en fin seier. Jeg må takke Brajkovic, som hjalp meg forbi konkurrentene, sier Klöden etter målgang.

– Dette er en seier for hele laget. Jeg hadde gode bein, og er glad for at jeg kunne ta denne etappen, fortsetter Klöden.

Seieren betyr at Klöden tar førsteplassen i sammendraget, fire sekunder foran Samuel Sanchez.

Se intervjuet med vinneren i videovinduet under:

502649

LES OGSÅ: Thomas Voeckler innfridde på hjemmebane

Endelig inne i fjellene
På forhånd var det ventet at de virkelige sammenlagtkanonene ville begynne å markere seg på denne etappen. TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad hadde to navnebrødre som favoritter før etappen.

– Det er vanskelig å si hvem som er i form, og det kan hende dette kommer for tidlig for ham, men jeg har tro på Euskatels Samuel Sanchez. I tillegg tror jeg på en på en annen Sanchez, nemlig Luis Leon i Rabobank. Han vant rittet for to år siden, så han vet hva det handler om, sa Kaggestad.