Vart du skræmt no? Det burde du bli, i hvertfall hvis du er ute etter å kappkjøre bak rattet i den svindyre sportsbilen din. Foto: Turbo Mopar.com
Vart du skræmt no? Det burde du bli, i hvertfall hvis du er ute etter å kappkjøre bak rattet i den svindyre sportsbilen din. Foto: Turbo Mopar.com

Dodge Caravan: Denne kjører fra deg i lyskryssene!

Her kan du kjøpe budbil for de leveringene som virkelig haster.

Av og til dukker det opp bilbygg som er så anonyme at vi legger merke til dem kun ved en tilfeldighet. Gjør du noe morsomt med en hvit 1989 Dodge Caravan er du liksom sikker på å ikke bli lagt merke til i utgangspunktet.

I dette tilfellet måtte det kun være fordi den ser ganske hel og bulkfri ut til å være en slik bil med drøyt 20 år på baken. Ellers virker alt helt normalt.

En virkelig ulv i fåreklær

Ergo mistenker vi at eieren har hatt det desto mer morsomt når han holdt på med den. Han er nemlig entusiast på sin hals, Terry Ryan, og regelmessig poster på forumet Turbo-Mopar.com. Der er også Dodgen godt kjent, og den omtales som en av verdens raskeste minivans. Nå er den til salgs for skarve 6.500 dollar, og den som er ute etter en ulv i fåreklær kan gjøre et kupp.

Spesielt om han eller hun også driver i budbil-bransjen...

Se annonsen her:

Videoen som er lagt ut viser bilen på den lokale dragstripa, og det er imponerende hvor bra både feste og aksellerasjon den har. Uten at vi for den del kan huske å ha sett en eneste minivan kjøre dragrace før, bør vi legge til. Men tallene viser at inntrykket stemmer: Bilen har ifølge eieren tilbakelagt en quartermile på 11,76 sekunder med sluttfart på 115 mph (185 kilometer i timen).

Corvette Z06-prestasjoner

Det er tall som er sammenlignbare med en Corvette - en Z06-versjon, til og med.

Turbo-utgaven av Dodge Caravan og Plymouth Voyager var i utgangspunktet
  ikke voldsomt sprek. Men under dette panseret har det skjedd mye. Foto:
  Turbo-Mopar.com
Turbo-utgaven av Dodge Caravan og Plymouth Voyager var i utgangspunktet ikke voldsomt sprek. Men under dette panseret har det skjedd mye. Foto: Turbo-Mopar.com

Turbo-versjonen av Dodge Caravan og Plymouth Voyager fantes kun i 1989, og var et forholdsvis mislykket grep for å få den ytterst slappe 2,5-liters, firesylindrede basismotoren til å flytte bilen innenfor akseptable tidsfrister. Fra starten av hadde bilen kun konkurrert med like slappe VWer og Toyotaer, men da GM kastet seg inn på minivan-markedet med den ganske kvikke Chevrolet Astro med 4,3 liters V6, måtte noe gjøres.

Turbo-konverteringen av basismotoren ga kun 150 hester i originalversjon, og løsningen ble også for Chrysler-konsernet å øke både volum og antall sylindre i sine minivans.

Detaljene om nøyaktig hva som er gjort med denne er tilgjengelig for seriøst interesserte, leser vi i annonsen. Ikke føler vi noe savn av en slik bil i garasjen, og dessuten finner vi minst seks personer som heter Terry Ryan i telefonkatalogene i Oregon, så det får være opp til de mer kjøpelystne å finne ut av det.

Som skapt for moro i lyskryss...

Men vi ser gjerne filmen fra stripa både om og om igjen. Det er helt tydelig at turbo-Mopar-entusiasten Terry har gjort en god jobb her, og det er imponerende å se hvordan den skyter avgårde.

Hadde vi sittet i en Corvette Z06 ved et rødt lys hadde vi i hvertfall aldri fryktet en slik bil i filen ved siden av. Det er i slike tilfeller det er morsomt å ta feil...

Del med vennene dine på Facebook

Klikk på videovinduet under for å se klippet: