Emilie «Voe» Nereng, som lenge var Norges største blogger, gjør comeback som blogger.

2. januar i år kom nyheten om at 15-åringen hadde lagt ned bloggen sin, som på det tidspunktet var landets soleklart mest leste blogg med sine 70.000 daglige lesere.

Under overskrifter «Jeg slutter» avsluttet hun skrivingen, og hun fikk på kort tid over 4000 kommentarer på innlegget.

«Å være på 1. plass bærer med seg mange goder. Men det bærer også med seg en stor og tung sekk med negative ting, som akkurat nå er altfor tung for meg å bære. Jeg har blitt sliten, rett og slett!», skrev hun.

Nå gjør hun altså comeback som blogger, og etter det «God kveld Norge» vet, er hun allerede 15. mars i gang igjen.

Les også: Ruster opp til full krig i Blogg-Norge

Nytt konsept

En presentasjon som «God kveld Norge» har fått tilgang til, er sendt rundt til flere bedrifter for å selge reklame på den nye nettstedet, Blogit.no. Dokumentet viser at Voe og flere andre bloggere igjen entrer bloggescenen.

Voe-topp20 (Foto: Glenn Svendsen (5040), © gs)
Voe har tidlige ligget øverst på topplisten til blogg.no og blogglisten.no, men nå gjør hun comeback på en helt ny plattform. Blogit.no er navnet på den nye nettsiden, og domenenavnet eies av Nerengs storebror Eirik (20).

Etter det «God kveld Norge» vet, skal Eirik ha en sentral rolle i Blogit.no.

Vil ha 100 000 brukere

I samarbeid med det mektige medieselskapet Aller forlag, har de fått flere store bloggere med seg på nysatsingen, blant annet Caroline «Fotballfrue» Berg, Trine Grung og nevnte Voe.

En hemmelighetsfull Trine Grung vil ikke uttale seg om saken, men referer uoppfordret «God kveld Norge» til Eirik Nereng.

Presentasjonen viser også at nettstedet har satt seg store mål og har mange planer.

Nettstedet skal ifølge presentasjonen ha ukentlige temaer, hvor en av bloggerne kommer med et nytt innlegg om det ukentlige temaet hver dag. Etter lanseringen 15. mars estimerer nettstedet med 100 000 unike brukere hver dag.

Blogit.no satser også stort på det mobile markedet, og skal være sterkt knyttet opp mot smarttelefoner som iPhone.

Eirik Nereng vil ikke kommentere noe rundt det nye nettstedet overfor «God kveld Norge».

Les også: Her debuterer Voe som stuntreporter for «God kveld Norge».

Mobbet på bloggen

Voe har tidligere forklart avskjeden fra bloggverdenen med at hun følte seg hetset og mobbet på bloggen. Tidligere i år var hun gjest hos Jan Thomas i «Happy Day» på TV 2, hvor hun avslørte at hun har blitt sex-hetset.

– Det var bare positivt i begynnelsen. Det var først da jeg kom på topplista jeg begynte å få litt stygge kommentarer og når jeg kom på førsteplass, ville de helst ha meg vekk derfra, sier hun og fortalte hvilke kommentarer hun har mottat på bloggen.

– Du har så små pupper. Flatbrød og så videre da. Det vet jeg jo, så det tar jeg meg ikke nær av lengre, sa 15-åringen til Jan Thomas.

Da hun var gjest i «Senkveld» i forrige måned, fortalte den unge jenta at hun til og med har blitt drapstruet.

– Det var masse forskjellig. Ting som at ingen liker meg, at jeg ikke har noen venner. Folk som sa at de gikk på skolen min og at de baksnakket meg til alle. Noen sa til og med at de ønsket meg død, sa hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Voejantihomas

Avviste comeback

Flere medier har den siste tiden spekulert i at Voe skal gjøre comeback, men hos Thomas og Harald i «Senkveld», avviste hun det hele.

– Jeg planlegger det ikke, men jeg merker at jeg har lyst til dele ting igjen, men jeg har ingen planer om det, sa hun.