I onsdagens episode av «Livet på vent» møtte vi Jeremy Arcilla (27), kona Janne Ekholdt og deres to små barn Mie (4) og Kian (8 måneder).

Livet smilte mot småbarnsfamilien fra Nittedal, men i mai 2010 ble tilværelsen snudd på hodet da Jeremy begynte å bli syk.

Etter mange undersøkelser ble det klart at det var noe alvorlig galt med hjertet hans.

Det ble mange lange sykehusopphold, og savnet etter barna og det å være en familie var tøft for Jeremy. Spesielt sårt var det at han ikke fikk knyttet noen bånd med det aller minste barnet.

Etter at Jeremy fikk et nytt hjerte, har han kommet nærmere sønnen sin.

– Jeg har vært mye hjemme på dagtid, så nå vet han hvem jeg er, sier en fornøyd Jeremy som kan fortelle at formen i dag er upåklagelig.

Skal gifte seg enda en gang

Paret hadde lenge snakket om å gifte seg, og de bestemte seg for å arrangere en bryllupsseremoni da Jeremy lå på sykehuset.

– Vi skulle gifte oss uansett, men hadde ting vært normalt så hadde det blitt et vanlig kirkebryllup på våren eller sommeren – ikke i en sykeseng. Men for oss ble det viktig å gjøre det for at Janne skulle få nok informasjon fra legene. Det får man bare dersom man er gift, og det gjorde ting lettere for henne, forklarer Jeremy.

– Vi skal gifte oss på nytt igjen i et vanlig kirkebryllup, sier Jeremy, men legger til at det var en opplevelse i seg selv å gifte seg på sykehuset.

– Jeg tror ikke det er så mange som har gjort det, ler han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

gifterseg

Fikk kreft som 16-åring

Jeremy forteller at han setter mer pris på livet etter alt han har vært gjennom. Ikke nok med at han måtte få transplantert nytt hjerte, men Jeremy har vært alvorlig syk tidligere også. Da han var 16 år gammel fikk han en kreftdiagnose og måtte gå på cellegiftkur.

Jeremy forteller at det antas at den sterke cellegiften han fikk har vært med på å skade hjertet hans.

– Det var en type cellegift som gikk på hjertet. Det skal også ha vært andre tilfeller der det har skjedd.

Da han var 20 år ble han fristmeldt, men helt siden den gangen han ble syk første gang har Jeremy vært glad for hver dag han har fått.

– Man får en oppvekker når man kommer i en slik situasjon, man må bare ta det som det kommer, forteller Jeremy.

Har søkt nytt studie

Etter at Jeremy nå er operert og formen begynner å komme seg, så er han klar for å komme tilbake i arbeid igjen, men legene har satt en stopper for jobbingen i første omgang.

– Nå må jeg omskoleres fordi jeg får ikke lov til å gå tilbake til jobben min. Det var mye skiftarbeid med nattvakter, tunge løft og stress, forklarer han. Jeremy har derfor søkt på økonomi og administrasjon ved Høyskolen i Oslo, og satser nå på en helt ny karriere.

– Jeg håper jeg kommer inn på skolen, da tror jeg ting skal begynne å bli bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

jeremy (Foto: TV 2)

Janne ble kåret til bygdas beste mamma

Kona Janne har vært en god støtte for Jeremy gjennom sykdommen, og hun selv fikk et lyspunkt i hverdagen da hun ble kåret til bygdas beste mamma.

Kåringen foregikk på et lokalt kjøpesenter i Nittedal, og Jeremy spurte eldstejenta om hva hun syntes om mammaen sin, og da hadde svaret vært: «Hun er snill, grei og er verdens beste mamma».

Jeremy formulerte dette i søknaden og hun ble kåret som vinner blant over 120 påmeldte, og selve kåringen skjedde på kjøpesenteret.

– Jeg tror hun ble litt flau, men det var jo moro også, ler Jeremy som med nytt friskt hjerte ser lyst på fremtiden.

– Jeg fikk ikke vært ute i hele fjor sommer så nå venter jeg bare på sommeren, sier han.

Har du gått glipp av en episode? Se Livet på vent på TV 2 Sumo her! (Abonnement-tjeneste)