Tirsdag kom nyheten om at Start-trener Knut Tørum ikke får fornyet kontrakten som går ut etter årets sesong.

Kort tid etter ble det opprettet en gruppe på Facebook med navnet ”Gi Knut Tørum ny kontrakt”.

– Jeg mener det er en feil avgjørelse av Start å ikke gi Tørum ny kontrakt. Han har gjort mye bra den tiden han har vært her og det trengs kontinuitet på trenersiden, forteller grunnlegger av Facebook-gruppen, Simen Håland til TV 2 Sporten.

Håland sier Start-treneren har bred støtte blant publikum. Onsdag ettermiddag hadde gruppen over 2100 medlemmer.

– Det at så mange har meldt seg inn viser at folk engasjerer seg og ønsker Tørum med videre. Jeg opplevde med en gang nyheten kom at alle jeg snakket med var negative til avgjørelsen. Dette skaper engasjement blant folk, sier Start-supporteren.

LES OGSÅ: Frode Olsens blogg om Starts avgjørelse

Menigheden reagerer
Starts supporterklubb, Menigheden forstår ikke hvorfor Tørum ikke blir tilbudt ny kontrakt.

– Vi stiller oss negative til klubbens avgjørelse. Vi kan ikke fatte hvorfor de gjør dette når Tørum har fått laget til å prestere bra og bli et stabilt Tippeligalag. De har levert en offensiv og god fotball under hans ledelse, uttaler pressetalsmann Terje Roland i Menigheden Supporterklubb til TV 2 Sporten. Vi kan ikke fatte hvorfor de gjør dette!

Det spekuleres i at lønnsbetingelsene skal være årsaken til at Tørum og ledelsen ikke har kommet til enighet. Pressetalsmannen tror andre ting kan være årsaken.

– Noe annet må ligge bak avgjørelsen. Hvis det blir en dårlig vårsesong er det lettere å avsette Tørum til sommeren. Det skurrer hvis noen hundretusen kroner skal være grunnen til å ikke gi ny kontrakt. Da burde eventuelt Club21 komme inn med de kronene.

- Ledelsen tar feil
Antall medlemmer i Facebook-gruppen stiger minutt for minutt. Men Håland tror ikke Start vil bøye seg for presset fra supporterne.

– Jeg tviler dessverre dette vil få Start til å snu i saken. Målet med gruppa er å poengtere overfor Start-ledelsen at avgjørelsen de har tatt er feil. Dette skaper en kjip stemning rundt klubben, sier kristiansanderen.

På Facebook-gruppens "vegg" er det mange som har ytret sin mening om nyheten.

– Når Start for en gang skyld ser ut til å etablere seg i øvre del av Tippeligaen, så presterer Start å rote til for seg selv igjen. La Tørum bli, så kan vi kanskje snakke om virkelig gode plasseringer de neste årene! Håper virkelig Start snur i denne saken, skriver en av medlemmene.

Start spiller årets første Tippeligakamp borte mot Odd Grenland søndag 20. mars.

LES OGSÅ: Tørum: - Vil vurdere andre tilbud